- Home
- Externe
- MOSCOVA, (28.05.2013, 17:57)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia cere negocieri multilaterale pentru dezarmarea nucleară
Rusia nu doreşte să continue negocieri bilaterale cu Statele Unite privind reducerea arsenalului nuclear până când alte puteri nucleare nu se vor alătura acestui proces, a declarat Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.
Urmărește
468 afișări
Rusia cere negocieri multilaterale pentru dezarmarea nucleară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Nu putem să negociem la nesfârşit cu Statele Unite reducerea şi limitarea armamentului nuclear, în timp ce alte ţări îşi consolidează capabilităţile nucleare şi privind rachetele", a declarat Riabkov luni pentru postul de radio Vocea Rusiei, preluat de RIA Novosti în pagina electronică. "Transformarea dezarmării nucleare într-un proces multilateral devine o prioritate", a subliniat el. Riabkov a adăugat că Rusia nu a evitat discutarea unei dezarmări nucleare totale, însă nu este necesar ca acesta să fie un scop absolut, "altfel pur şi simplu vom submina însăşi fundaţia securităţii noastre naţionale".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Noul Tratat START semnat de Rusia şi Statele Unite în 2010 limitează numărul focoaselor nucleare mobilizate de fiecare parte la 1.550, iar numărul vehiculelor acestora, inclusiv rachete balistice intercontinentale (ICBM), rachete balistice lansate de submarine (SLBM) şi bombardiere nucleare la 700.
Potrivit unui raport publicat de Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) în 2011, cele opt puteri nucleare recunoscute - şi anume Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, China, India, Pakistanul, Rusia şi Israelul - deţin peste 20.500 de arme nucleare. Însă India, Pakistanul şi Israelul nu au semnat Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT), ale cărui obiective principale sunt prevenirea răspândirii armelor nucleare şi dezarmarea nucleară completă.
În raport se arată că "India şi Pakistanul continuă să dezvolte noi sisteme de rachete balistice şi de croazieră capabile să poarte arme nucleare" şi "îşi extind capacităţile de a produce mareriale fisibile nuclear în scopuri militare".
Coreea de Nord s-a retras din cadrul NPT în 2003 şi a anunţat în mod public că deţine arme nucleare în 2005, însă Phenianul nu a fost recunoscut vreodată ca o putere nucleară. Iranul este parte la NPT, dar s-a constatat că nu respectă Acordul privind garanţiile NPT. Teheranul insistă asupra dreptului său la un program nuclear paşnic, însă este suspectat de dezvoltarea unui program nuclear în scopuri militare.
Citeşte şi:
HARTA armelor nucleare în lume: Liderul topului a făcut 1.054 de teste nucleare. Pe ce loc se află Coreea de Nord - FOTO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36