- Home
- Externe
- MOSCOVA, (19.03.2013, 13:10)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia clasează ancheta asupra morţii în închisoare a juristului Serghei Magniţki
Anchetatorii ruşi au anunţat marţi că au clasat ancheta asupra morţii în închisoare, în 2009, a juristului Serghei Magniţki, care a denunţat o vastă escrocherie financiară şi al cărui caz a provocat tensiuni puternice între Moscova şi Washington.
Urmărește
324 afișări
Serghei Magniţki (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Ancheta nu a stabilit niciun fapt obiectiv care să probeze că au fost comise infracţiuni împotriva lui Serghei Magniţki", anunţă Comitetul rus de anchetă într-un comunicat.
În 11 martie, justiţia rusă a amânat din nou procesul postmortem pentru fraudă fiscală al juristului Serghei Magniţki, pentru data de 22 martie.
Tribunalul a acceptat o cerere din partea avocaţilor apărării, care au solicitat o amânare pentru a studia dosarul care conţine 60 de volume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
Avocaţii apărării au fost numiţi din oficiu, din cauza boicotării procesului de către familia juristului şi de către directorul fondului Hermitage Capital, britanicul William Browder, la rândul său inculpat şi judecat în lipsă, pentru că nu s-a mai întors în Rusia de la începerea cazului.
Procesul a fost amânat în numeroase rânduri în trecut, din cauza refuzului familiei Magniţki şi fondului Hermitage Capital de a participa la un proces "defăimător".
Serghei Magniţki a murit la vârsta de 37 de ani într-o închisoare de la Moscova, în noiembrie 2009, după 11 luni de detenţie provizorie.
Juristul a fost arestat în 2008, după ce a denunţat o ecrocherie financiară în valoare de 5,4 miliarde de ruble (130 de milioane de euro) pusă la cale de către oficiali din cadrul poliţiei şi fiscului în detrimentul statului rus şi fondului Hermitage Capital, potrivit lui.
Atunci, Magniţki a fost inculpat pentru fraudă fiscală chiar de către oficialii pe care el i-a denunţat, conform Hermitage.
Cazul a provocat un conflict diplomatic între Moscova şi Washington.
Congresul american a adoptat la sfârşiul lui 2012 o lege care interzice sejurul în Statele Unite pentru oficiali ruşi implicaţi în decesul juristului şi prevede confiscarea averilor lor.
Rusia a ripostat prin intermediul unei legi care îi sancţionează pe americanii responsabili de atingerea drepturilor cetăţenilor ruşi, apoi a adăugat, în decembrie, un text privind interzicerea adoptării copiilor ruşi de către americani.
Consiliul pentru Drepturile Omului de la Kremlin, o structură consultativă, a recunoscut, într-o expertiză fără efect juridic, că Serghei Magniţki a fost victima unor violenţe în închisoare şi a fost lipsit de îngrijiri medicale în mod intenţionat.
Dar ancheta oficială nu a reţinut aceste aspecte.
Singurul inculpat în acest caz, Dmitri Kratov, fostul director adjunct al închisorii Butîrka, din capitala rusă, a fost eliberat în decembrie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Barack Obama a promulgat "lista Magniţki"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe