Rusia consideră că Harris este mai predictibilă decât Trump. Peskov afirmă că nu există o „baghetă magică” care să rezolve criza din Ucraina peste noapte

Rusia o consideră pe candidata democrată la preşedinţia SUA, Kamala Harris, un adversar mai predictibil decât republicanul Donald Trump, deşi, în orice caz, nu există nicio perspectivă de îmbunătăţire a relaţiilor cu Washingtonul, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Urmărește
590 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră că Harris este mai predictibilă decât Trump. Peskov afirmă că nu există o „baghetă magică” care să rezolve criza din Ucraina peste noapte

Într-un interviu cu Pavel Zarubin, un reporter TV apropiat Kremlinului, Peskov a părut, de asemenea, să respingă afirmaţia lui Donald Trump cum că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă s-ar întoarce la Casa Albă, transmite Reuters.

Înainte ca Joe Biden să îşi anunţe retragerea, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase că Moscova îl preferă pe Biden în locul lui Trump, descriindu-l pe primul ca fiind un politician experimentat „de şcoală veche”.

Cu Biden scos din cursă, Zarubin l-a întrebat pe Peskov, râzând: „Cine este candidatul nostru acum?”.

„Nu avem niciun candidat. Dar, desigur, democraţii sunt mai predictibili. Iar ceea ce a spus Putin despre predictibilitatea lui Biden se aplică aproape tuturor democraţilor, inclusiv doamnei Harris”, a răspuns Peskov.

Peskov, în interviul publicat duminică, a declarat că demersurile SUA de a „călca în picioare interesele ţării noastre” au depăşit limitele acceptabile. Relaţiile bilaterale se află la un nivel istoric scăzut, fără „perspective” în acest moment de a le pune pe o cale de redresare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că nu există o „baghetă magică” care să rezolve criza din Ucraina peste noapte în modul în care a promis Trump.

El a spus că este o „fantezie” să ne imaginăm că următorul preşedinte al SUA va anunţa în discursul său de inaugurare că Washingtonul opreşte ajutorul militar pentru Ucraina şi solicită negocieri de pace, şi că acest lucru va schimba mentalitatea la Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici