Rusia: Crearea noilor structuri de comandă militară în cadrul NATO poartă marca Războiului Rece

Crearea noilor structuri de comandă militară în cadrul NATO poartă marca epocii Războiului Rece, a declarat vineri reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Aleksandr Gruşko, relatează site-ul agenţiei Tass.

Urmărește
1483 afișări
Imaginea articolului Rusia: Crearea noilor structuri de comandă militară în cadrul NATO poartă marca Războiului Rece

Rusia: Crearea noilor structuri de comandă militară în cadrul NATO poartă marca Războiului Rece

"Este evident acum că, prin luarea unor astfel de decizii, membrii NATO s-au inspirat din strategiile din epoca Războiului Rece. Structura nord-atlantică este o copie a structurii care a existat până în 2002 şi a fost responsabilă de desfăşurarea forţelor americane din Statele Unite în Europa, asigurând apărarea şi protecţia comunicaţiilor navale existente şi organizarea războiului anti-submarin, în timp util şi în condiţii de siguranţă. În ceea ce priveşte consecinţele militare ale acestor măsuri, va trebui să aşteptăm şi să vedem cum vor fi prezentate aceste decizii în cadrul următoarei reuniuni a miniştrilor Apărării din luna februarie anul viitor", a spus Gruşko.

Diplomatul rus consideră că principala forţă motrice din spatele tuturor eforturilor NATO de a-şi adapta şi transforma potenţialul militar este o confruntare cu Rusia.

"Deşi măsurile de ajustare a potenţialului militar al NATO este explicat prin nevoia de a combate ameninţările din toate direcţiile, este evident că obiectivul de a confrunta Rusia stă în centrul acestor eforturi", a mai spus Aleksandr Gruşko.

Joi, statele membre NATO au căzut de acord să înfiinţeze două noi comandamente militare - un comandament atlantic şi un comandament logistic- pentru a proteja Europa în cazul unui conflict cu Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici