„NATO şi Rusia trebuie să discute despre apărarea cibernetică”, a declarat ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică, Dmitri Rogozin.
„Ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni la centrala nucleară de la Bushehr este o adevărată catastrofă. Au fost afectate sistemele furnizate de compania germană Siemens, iar NATO ar trebui să ancheteze acest lucru. Atacuri de acest fel asupra unui sistem al unui comandament militar ar avea implicaţii grave”, avertizează ambasadorul rus.
Un diplomat occidental a declarat, sub protecţia anonimatului, că NATO ar putea discuta propunerea de colaborare, refuzând să comenteze cazul atacul informatic de la Bushehr.
Centrala de la Bushehr, construită de o companie rusă, a început să funcţioneze în noiembrie 2010, după ce fusese vizată de virusul informatic Stuxnet, care a afectat 30.000 de calculatoare industriale din Iran. Se pare că Stuxnet viza instalaţii nucleare iraniene, în contextul temerilor Occidentului privind scopul programului nuclear al regimului de la Teheran.
În septembrie 2010, subsecretarul american al Apărării, William Lynn, îndemna Alianţa Nord-Atlantică să se doteze cu „un scut cibernetic”.
Estonia, un stat membru NATO, a fost vizată în 2007 de o serie de atacuri informatice. Pentagonul a revizuit în 2008 dispozitivul de apărare cibernetică tot după un atac informatic.