Rusia expulzează şase diplomaţi britanici acuzaţi de spionaj şi sabotaj

FSB-ul rus a retras acreditarea a şase diplomaţi britanici la Moscova, acuzaţi de spionaj şi activităţi ce implică sabotaj.

Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului Rusia expulzează şase diplomaţi britanici acuzaţi de spionaj şi sabotaj

Rusia expulzează şase diplomaţi britanici acuzaţi de spionaj şi sabotaj

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat vineri că a retras acreditarea a şase diplomaţi britanici la Moscova, acuzându-i de implicare în activităţi de spionaj şi sabotaj, scrie Reuters.

Potrivit FSB, aceştia ar fi desfăşurat acţiuni ce ameninţă securitatea Federaţiei Ruse.

Declaraţia vine pe fondul tensiunilor tot mai crescute între Moscova şi Londra, în contextul războiului din Ucraina.

FSB a susţinut că un departament al Ministerului de Externe britanic, responsabil pentru Europa de Est şi Asia Centrală, ar coordona escaladarea situaţiei politice şi militare în Rusia, având ca obiectiv înfrângerea strategică a Moscovei în conflictul cu Ucraina.

Ministerul rus de Externe, în cooperare cu alte agenţii, a decis expulzarea celor şase membri ai secţiei politice a ambasadei britanice.

Rusia a avertizat că va lua măsuri similare împotriva altor diplomaţi britanici, dacă aceştia vor fi implicaţi în activităţi asemănătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici