Rusia, îngrijorată de folosirea drapelelor româneşti la Chişinău

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a declarat îngrijorat de folosirea drapelelor şi sloganurilor româneşti în cadrul protestelor de la Chişinău, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Rusia, îngrijorată de folosirea drapelelor româneşti la Chişinău

Rusia, îngrijorată de folosirea drapelelor româneşti la Chişinău (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

"Sloganurile care au fost rostite şi drapelele care au fost fluturate ieri şi alaltăieri la Chişinău ne-au îngrijorat foarte mult. Acestea ne-au demonstrat faptul că demonstranţii doreau de fapt să submineze suveranitatea Republicii Moldova", a precizat Serghei Lavrov într-un interviu acordat RIA Novosti, Russia Today şi postului Vocea Rusiei.

Protestele faţă de victoria înregistrată duminică de Partidul Comuniştilor, aflat la putere, au degenerat marţi în violenţe, circa zece mii de manifestanţi devastând sediul preşedinţiei şi al Parlamentului. Circa 170 de poliţişti şi peste o sută de civili au fost răniţi în aceste ciocniri.

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat România că a instigat la violenţe în Chişinău, iar miercuri, Guvernul a hotărât introducerea unui regim de vize. De asemenea, ambasadorul României la Chişinău a fost declarat persona non grata.

"Noi (Rusia) ne-am asigurat că tratează situaţia cu seriozitate şi sperăm ca Uniunea Europeană şi România, care au denunţat public violenţele, să se asigure că drapelele româneşti şi sloganurile nu vor fi folosite ca acoperire pentru a submina suvernitatea Republicii Moldova", a declarat Lavrov, adăugând că nu există încă un acord oficial cu privire la graniţa dintre Republica Moldova şi România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici