Rusia mută 90% dintre aeronavele sale dincolo de raza de acţiune a rachetelor ATACMS

Moscova se teme că Ucraina îi va ataca bazele militare în care ţine aeronavele şi a mutat 90% dintre acestea dincolo de raza de acţiune a rachetelor ATACMS, scrie WSJ.

Urmărește
3171 afișări
Imaginea articolului Rusia mută 90% dintre aeronavele sale dincolo de raza de acţiune a rachetelor ATACMS

Se pare că, din momentul în care Ucraina a început să primească rachete ATACMS, ruşii s-au adaptat şi au repoziţionat aeronavele în afara razei de acţiune a acestora, deşi SUA nu au oferit Kievului permisiunea de a le folosi pentru a lovi în adâncimea teritoriului rusesc.

Potrivit WSJ, Administraţia Biden nu intenţionează să îşi schimbe politica în acest sens prea curând, în ciuda insistenţelor Ucrainei ca SUA să ridice aceste restricţii, mai ales că, în ultimele zile, Moscova a  atacat intens oraşele ucrainene şi, în special, infrastructura energetică a ţării.

Cu toate acestea, oficialul SUA care a vorbit cu jurnaliştii WSJ susţine că, în acest moment, lansarea de rachete ATACMS spre teritoriul rusesc ar avea un impact minim şi că Ucraina poate avea succes mai degrabă folosindu-se de dronele produse local pentru a lovi ţinte din Rusia.  Mai mult decât atât, se pare că deşi americanii au crescut producţia de rachete ATACMS, proviziile rămân limitate, iar Pentagonul are doar o cantitate restrictivă de rachete pe care o poate oferi Ucrainei.

În Ucraina, luptele continuă. Ruşii au atacat ieri pe 11 fronturi, însă cele mai intense atacuri rămân pe direcţia Pokrovsk, unde aceştia au reuşit să avanseze în ultimele ore. Ruşii au avansat şi 2 km spre nord-vestul oraşului Novohrodivka şi au capturat şi Kalinove. Experţii spun, însă, că această concentrare a ruşilor mai ales pe direcţia Pokrovsk va afecta eficienţa armatei ruseşti în ofensiva din Ucraina, pe termen lung. Armata rusă încearcă să echilibreze aceste eforturi, mai ales că se confruntă cu o ofensivă ucraineană pe frontul din Rusia, unde recent Moscova a dislocat 30.000 de militari, în Kursk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici