Rusia neagă discuţiile cu Ucraina despre încetarea focului

Rusia neagă raportul privind discuţiile indirecte cu Ucraina despre încetarea parţială a focului.

Urmărește
680 afișări
Imaginea articolului Rusia neagă discuţiile cu Ucraina despre încetarea focului

Sursa foto: Mediafax Foto

Rusia a negat duminică informaţia conform căreia atacul Ucrainei asupra regiunii Kursk a deraiat discuţiile indirecte dintre Moscova şi Kiev cu privire la oprirea atacurilor asupra obiectivelor energetice şi de putere, negând orice fel de dicuţie cu privire la instalaţiile de infrastructură civilă, scrie Reuters
 
Washington Post a scris sâmbătă că Ucraina şi Rusia urmau să trimită delegaţii în Qatar pentru a negocia un acord de încetare a atacurilor asupra infrastructurii energetice a ambelor părţi beligerante, iar The Post a declarat că acest acord ar fi echivalat cu o încetare parţială a focului şi că discuţiile au fost deraiate din cauza atacului Ucrainei asupra teritoriului suveran al Rusiei.
 
La aceste informaţii, Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a răspuns: „Nimeni nu a întrerupt nimic pentru că nu era nimic de întrerupt.”
 
„Nu a existat nicio negociere directă sau indirectă între Rusia şi regimul de la Kiev cu privire la siguranţa instalaţiilor de infrastructură critică civilă”, a mai adăugat ea.
 
Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc că au lovit infrastructura civilă în timpul războiului, ambele neagând constant acest lucru.
 
Ministerului rus de Externe a continuat citându-l pe preşedintele Vladimir Putin care, după atacul terestru al Ucrainei asupra Rusiei, din 12 august, când, spune el, Kievul a atacat infrastructura civilă rusească: „Nu este nimic de discutat cu oameni care dezlănţuie astfel de lucruri.”
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici