Rusia a ocupat oraşul Vuhledar, de importanţă strategică, din estul Ucrainei. Ucrainenii s-au retras pentru a evita o încercuire. Oraşul este o pierdere semnificativă, deoarece servea ca punct de observaţie pentru a ataca liniile de aprovizionare ruse mai la sud

Forţele ruse şi-au ridicat steagul deasupra oraşului Vuhledar, de importanţă strategică, din estul Ucrainei, deschizând calea pentru noi progrese, în timp ce Kievul se luptă să îşi sporească efectivele şi să îşi asigure sprijinul occidental pe termen lung.

Urmărește
572 afișări
Imaginea articolului Rusia a ocupat oraşul Vuhledar, de importanţă strategică, din estul Ucrainei. Ucrainenii s-au retras pentru a evita o încercuire. Oraşul este o pierdere semnificativă, deoarece servea ca punct de observaţie pentru a ataca liniile de aprovizionare ruse mai la sud

Rusia a cucerit oraşul Vuhledar, de importanţă strategică, din estul Ucrainei. Oraşul era folosit de forţele ucrainene ca punct de observaţie pentru a ataca liniile de aprovizionare ruse mai la sud

Capturarea oraşului Vuhledar, confirmată de ambele părţi, are loc într-un moment critic al apărării Ucrainei împotriva invaziei la scară largă a Rusiei.
 
Imaginile filmate cu drona publicate de forţele ruse la sfârşitul zilei de marţi au arătat soldaţi arborând steagul rusesc deasupra clădirilor bombardate din oraşul distrus folosit de forţele ucrainene ca punct de observaţie pentru a ataca liniile de aprovizionare ruse mai la sud. 
 
Un comandant al celei de-a 72-a brigăzi ucrainene, Stanislav Buniatov, a declarat că o parte din forţele sale s-au retras pentru a nu fi încercuite, adăugând că „situaţia rămâne tensionată, nu fără pierderi”.
 
Bloggerii militari ruşi şi-au exprimat îndoiala că forţele ruse ar putea avansa rapid din Vuhledar, având în vedere că oraşele mai la nord sunt mai bine fortificate, inclusiv centrul logistic Pokrovsk care, dacă ar fi capturat, ar întrerupe liniile de aprovizionare pentru trupele ucrainene din zonă.
 
Cu toate acestea, capturarea Vuhledar evidenţiază costul războiului pentru Rusia, cu mii de soldaţi ucişi şi sute de tancuri şi vehicule blindate distruse în schimbul unor mici câştiguri teritoriale.
 
Rusia a pierdut sute de mii de oameni în estul Ucrainei, potrivit serviciilor secrete occidentale, în mare parte din cauza aşa-numitei tactici a „tocătorului de carne” pe care o foloseşte pentru câştiguri teritoriale relativ mici, trimiţând „valuri umane” spre liniile de front ucrainene fără să le pese de viaţa lor.
 
Dar tactica a funcţionat, forţele ruse făcând progrese constante în această vară şi capturând mici aşezări aproape zilnic.
 
Luna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat suplimentarea forţelor sale armate cu încă 180 000 de oameni. 
 
În Ucraina, noii recruţi sunt puţini, deoarece majoritatea bărbaţilor motivaţi sunt deja în armată, iar ţara nu îşi poate permite să ofere prime de recrutare. Ca urmare, dezertările au crescut, mulţi comandanţi cu experienţă de luptă deplângând lipsa de pregătire şi motivaţie a soldaţilor trimişi să îi înlocuiască pe cei care luptă de ani de zile.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici