- Home
- Externe
- MOSCOVA, (22.06.2015, 21:21)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia prelungeşte interdicţia unor importuri alimentare ca răspuns la sancţiunile UE
Rusia va continua să interzică numeroase categorii de alimente din Occident timp de încă şase luni, deoarece Uniunea Europeană (UE) şi-a prelungit sancţiunile pe care le-a impus Moscovei, a anunţat luni premierul Dmitri Medvedev, relatează DPA în pagina electronică.
Urmărește
715 afișări
Rusia prelungeşte interdicţia unor importuri alimentare ca răspuns la sancţiunile UE (Imagine: Hepta)
Medvedev a dispus ca Guvernul să pregătească un decret, în numele preşedintelui Vladimir Putin, prin care UE să fie informată în legătură cu prelungirea interdicţiei.
UE şi-a extins luni, anterior, sancţiunile economice impuse Rusiei pentru o perioadă de şase luni. Măsura a fost adoptată în urma unor confruntări sângeroase care au avut loc în weekend în estul Ucrainei.
"UE a extins sancţiunile economice impuse Rusiei până la 31 ianuarie 2016, cu scopul de a finaliza punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk", a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Maja Kocijancic, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Sancţiunile, care vizează să împiedice importurile ruseşti şi accesul băncilor ruseşti pe pieţele europene de capital, se numără printre măsurile cele mai controversate adoptate cu scopul de a influenţa implicarea Moscovei în Ucraina. Ele au afectat nu doar Rusia, ci şi şi Uniunea.
Rusia a promis imediat că va riposta prin contramăsuri, iar Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, a catalogat sancţiunile occidentale drept "nefondate şi ilegale", potrivit presei ruse de stat.
Şeful Consiliului rus de Securitate a acuzat Statele Unite că au exercitat presiuni asupra UE să prelungească sancţiunile.
"Statele Unite vor să domine lumea... Ele nu sunt îngrijorate de ceea ce se petrece în Ucraina. Ei doar au nevoie să exercite presiuni asupra Rusiei", a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu publicat luni de ziarul Kommersant.
Rusia a interzis anul trecut importurile de fructe, legume, carne, păsări, peşte şi produse lactate din state occidentale care au impus sancţiuni Moscovei în criza din Ucraina.
În contextul în care criza a continuat, liderii UE au convenit în martie să menţină sancţiunile până la implementarea deplină a armistiţiului în estul Ucrainei.
Occidentul a acuzat Rusia că-i susţine pe separatiştii din estul Ucrainei cu oameni şi armament, însă Moscova dezminte acest lucru.
Confruntări violente au fost raportate în regiune, în pofida armistiţiului încheiat între Guvernul ucrainean şi separatişti la negocierile care au avut loc în februarie la Minsk.
Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte zece au fost rănite în weekend, potrivit unor raportări de pe teren. Trupe guvernamentale ucrainene şi forţe rebele proruse s-au acuzat reciproc, duminică, de atacuri cu armament greu, care încalcă înţelegerile de la Minsk.
Aproape 6.500 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului din estul Ucrainei, în aprilie 2014, potrivit ONU.
UE a prelungit vineri sancţiunile impuse unor companii cu sediul în Crimeea, anexată de Rusia anul trecut. Acestea au fost prelungite până în iunie 2016.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe