Rusia reţine 18 soldaţi nord-coreeni care au părăsit poziţiile din regiunea Kursk - surse

Autorităţile ruse au reţinut 18 soldaţi nord-coreeni care şi-au abandonat poziţiile în regiunea Kursk din Rusia, a declarat o sursă din serviciile de informaţii militare luni, potrivit Kyiv Independent.

Urmărește
2402 afișări
Imaginea articolului Rusia reţine 18 soldaţi nord-coreeni care au părăsit poziţiile din regiunea Kursk - surse

Rusia reţine 18 soldaţi nord-coreeni care au părăsit poziţiile din regiunea Kursk - surse

Phenianul, aliat al Moscovei, se pregăteşte să desfăşoare la începutul lunii viitoare aproximativ 11.000 de soldaţi pentru a ajuta Rusia în războiul împotriva Ucrainei, a declarat Kievul, adăugând că unii au sosit deja.

18 dintre aceştia şi-au părăsit poziţiile în regiunile ruseşti din apropierea frontierei ucrainene, a raportat publicaţia Suspilne pe 15 octombrie, citând oficiali anonimi. După antrenament, cei 18 nord-coreeni au fost lăsaţi într-o pădure din regiunea Kursk fără hrană şi instrucţiuni timp de mai multe zile, ceea ce i-a determinat să îşi abandoneze postul pentru a găsi comandamentul rus.

Două zile mai târziu, soldaţii dispăruţi au fost găsiţi şi reţinuţi de autorităţile ruse la aproximativ 60 de kilometri de poziţia lor iniţială. Coreea de Sud a confirmat transferul personalului militar nord-coreean în Rusia, numindu-l o „ameninţare gravă la adresa securităţii”. Michael R. Turner, preşedintele US Select Committee on Intelligence, a declarat că un astfel de pas trebuie să constituie o „linie roşie pentru Statele Unite şi NATO”.

O înregistrare video apărută pe internet la 18 octombrie ar fi arătat soldaţi nord-coreeni într-o tabără militară rusă, primind echipamente şi pregătindu-se pentru o desfăşurare împotriva Ucrainei. Rusia şi Coreea de Nord şi-au aprofundat cooperarea în timpul războiului, iar Moscova a primit pachete extinse de proiectile de artilerie şi rachete balistice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici