Rusia se confruntă cu o „luptă dificilă” în recucerirea teritoriilor pierdute din regiunea Kursk

Rusia se confruntă cu provocări în încercarea de a recuceri teritoriile pierdute în regiunea Kursk, unde forţele ucrainene au preluat controlul a aproximativ 1.300 de kilometri pătraţi, spune directorul adjunct al CIA, David Cohen.

Urmărește
2032 afișări
Imaginea articolului Rusia se confruntă cu o „luptă dificilă” în recucerirea teritoriilor pierdute din regiunea Kursk

Rusia se confruntă cu o „luptă dificilă” în recucerirea teritoriilor pierdute din regiunea Kursk

Rusia se confruntă cu provocări în încercarea de a recuceri teritoriile pierdute din Ucraina, în regiunea Kursk, a declarat David Cohen, director adjunct al CIA, într-o conferinţă din industria securităţii naţionale, din Maryland, informează Reuters.

„Putem fi siguri că preşedintele rus, Vladimir Putin, va lansa o contraofensivă pentru a încerca să recupereze acel teritoriu”, a spus Cohen, adăugând că „aceasta va fi o luptă dificilă pentru ruşi”.

Incursiunea forţelor ucrainene în regiunea Kursk, care se află deja în a patra săptămână, a dus la preluarea controlului a 1.294 de kilometri pătraţi, inclusiv a oraşului Sudzha, a informat marţi comandantul şef al forţelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrskîi.

Cohen a subliniat că, pe lângă provocările de pe front, Putin va trebui să facă faţă inclusiv ecourilor interne cauzate de pierderea unei bucăţi de teritoriu rusesc, ceea ce ar putea genera un impact semnificativ în societatea rusă.

Într-un discurs susţinut miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Ucraina continuă să „extindă teritoriul sub controlul nostru în zonele desemnate de lângă graniţa cu Ucraina”, fără a oferi detalii suplimentare.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), care citează surse din blogosfera militară rusă, a declarat miercuri că forţele ucrainene încearcă, în acest moment, să se consolideze şi să menţină anumite zone cucerite recent.

Mai mult, Zelenski a declarat, la forumul „Independenţa Ucrainei 2024”, de la Kiev, de marţi, că incursiunea în regiunea Kursk face parte dintr-un plan amplu de a obţine victoria, pe care intenţionează să-l prezinte preşedintelui american Joe Biden într-o întâlnire programată în septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici