- Home
- Externe
- (02.06.2021, 16:02)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia se va retrage dintr-un tratat semnat cu SUA care facilitează deplasările diplomaţilor
- Rusia se va retrage dintr-un tratat semnat cu Statele Unite care facilitează deplasările diplomaţilor
- Serghei Riabkov: "Ordonanţa guvernamentală care prevede încheierea Memorandumului de Înţelegere Teritoriu Deschis este în curs de elaborare"
- Administraţia Vladimir Putin a avertizat, în contextul criticilor preşedintelui american Joseph Biden, că va transmite "semnale neplăcute" Statelor Unite
Urmărește
621 afișări
Rusia se va retrage dintr-un tratat semnat cu SUA
Administraţia Vladimir Putin a anunţat, miercuri, decizia de a se retrage dintr-un tratat semnat cu Statele Unite care facilitează deplasările diplomaţilor, în contextul tensiunilor bilaterale.
Guvernul de la Moscova elaborează o directivă care prevede retragerea Rusiei din Memorandumul de Înţelegere Teritoriu Deschis, care permite deplasările nelimitate ale diplomaţilor fiecărei ţări pe teritoriul celuilalt stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
"Ordonanţa guvernamentală care prevede încheierea Memorandumului de Înţelegere Teritoriu Deschis este în curs de elaborare", a declarat miercuri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de agenţia Tass.
Memorandumul Teritoriu Deschis a fost semnat în anul 1992, pentru a permite deplasările diplomaţilor americani şi ruşi pe teritoriul celeilalte ţări fără a avea nevoie de aprobări suplimentare.
Administraţia Vladimir Putin a avertizat, luni, în contextul criticilor preşedintelui american Joseph Biden, că va transmite "semnale neplăcute" Statelor Unite, în următoarele zile, evocând disensiuni asupra agendei summitului prezidenţial programat în iunie.
Duminică, preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că va aborda probleme privind situaţia drepturilor omului în Rusia la întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, programată la Geneva. "Mă voi întâlni cu preşedintele Vladimir Putin peste aproximativ două săptămâni, la Geneva, şi îi voi transmite clar că noi nu vom sta degeaba permiţându-i că încalce drepturile", a afirmat Joseph Biden.
În replică, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat că perspectivele asupra agendei pentru summitul din 16 iunie nu coincid. "Agendele Statelor Unite şi Rusiei nu coincid, dar, în mod tradiţional, noi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice problemă evocată de partea americană. Din nefericire, disponibilitatea reciprocă este observată din ce în ce mai rar", a afirmat Serghei Riabkov. Oficialul rus a avertizat că, în următoarele zile, Rusia va transmite o serie de "semnale neplăcute". "Americanii trebuie să pornească de la premisa că un număr de semnale din partea Moscovei vor fi neplăcute pentru ei, inclusiv în următoarele zile, iar aici nu mă refer la summit, nu ştiu cum se va derula", a subliniat Serghei Riabkov.
Referindu-se la "semnalele neplăcute", Serghei Ribkov a declarat miercuri că, în afară de hotărârea privind retragerea din Memorandumul Teritoriu Deschis, "există alte lucruri pe care Rusia le transmite Statelor Unite în culise".
Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia sunt afectate de o serie de probleme. Washingtonul acuză Moscova de ingerinţe electorale şi atacuri cibernetice, de nerespectarea drepturilor disidenţilor, de susţinerea regimului din Belarus şi a insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. La rândul său, Rusia acuză SUA şi NATO de intensificarea prezenţei militare în Europa de Est. Rusia şi-a retras pentru consultări ambasadorul din SUA în martie, după ce preşedintele american, Joseph Biden, l-a catalogat drept "criminal" pe omologul său rus, Vladimir Putin.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe