- Home
- Externe
- MOSCOVA, (13.12.2017, 13:16)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia şi SUA nu au ajuns la un consens privind misiunea ONU în regiunea ucraineană Donbass
Rusia şi Statele Unite nu au ajuns la un consens privind misiunea ONU în regiunea ucraineană Donbass, iar problema apartenenţei regiunii ucrainene Crimeea nu este negociabilă, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.
Urmărește
904 afișări
Rusia şi SUA nu au ajuns la un consens privind misiunea ONU în regiunea ucraineană Donbass
Rusia şi Statele Unite nu au ajuns la un consens privind misiunea ONU în regiunea ucraineană Donbass, iar problema apartenenţei regiunii ucrainene Crimeea nu este negociabilă, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.
"Există anumite diferenţe în ceea ce priveşte modalităţile, iar acum situaţia este încă departe de un consens. Totuşi, această problemă rămâne pe ordinea de zi a noastră", a spus Peskov.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reamintit că iniţiativa de trimitere a unei misiuni ONU la Donbass a fost prezentată de către preşedintele rus Vladimir Putin. "A fost evidenţiată şi sugerată de partea rusă, inclusiv pentru Ucraina", a spus Peskov.
Kremlinul a mai transmis că problema apartenenţei regiunii ucrainene Crimeea nu este negociabilă în discuţiile cu SUA. Rusia a anexat Crimeea în anul 2014, o manevră criticată dur de statele occidentale, care consideră că regiunea este o parte integrantă a Ucrainei.
Recent, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a anunţat că prioritatea ţării sale este încetarea violenţelor în Ucraina, dar că Washingtonul va menţine sancţiunile împotriva Rusiei până când Moscova îşi va retrage trupele din Ucraina.
"Vom continua să colaborăm cu Rusia pentru a vedea dacă putem conveni asupra unei forţe de menţinere a păcii care să pătrundă în Ucraina şi să reduce violenţele. Însă ne alăturăm partenerilor noştri europeni în menţinerea sancţiunilor până când Rusia îşi va retrage forţele din regiunea Donbass şi îşi va îndeplini angajamentele asumate la Minsk", a spus Tillerson.
Rusia a respins în repetate rânduri acuzaţiile potrivit cărora a provocat conflictul din estul Ucrainei şi a contribuit cu arme şi militari.
Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.
Ministerul rus al Apărării a transmis, miercuri, că acţiunile Ucrainei indică intenţia acestui stat de a exclude specialiştii ruşi din procesul de monitorizare a respectării acordului de încetare a focului în sud-estul Ucrainei.
"În ultimele luni, condiţiile pentru ofiţerii ruşi de la Centrul Comun pentru controlul şi coordonarea încetării focului în Ucraina au devenit mai dificile, din cauza demersurilor părţii ucrainene. Aceştia ne-au discriminat în mod deschis ofiţerii şi le-au afectat atât îndeplinirea îndatoririlor, cât şi activităţile vieţii zilnice. Impresia este că partea ucraineană încearcă, în mod deliberat, să împiedice militarii ruşi din Centrul Comun să monitorizeze respectarea acordurilor de la Minsk în sud-estul Ucrainei", se arată într-un comunicat al ministerului de la Moscova.
Citeşte şi: Preşedintele palestinian afirmă că SUA au oferit Ierusalimul de parcă ar fi fost un oraş american
Citeşte şi: BREAKING: Regele Juan Carlos şi Regina Sofia vor fi prezenţi la înmormântarea Regelui Mihai
Citeşte şi: Nu există indicii că autorul atacului din New York avea vreo legătură cu militanţii din Bangladesh
Citeşte şi: Preşedintele Erdogan cataloghează Israelul drept un stat al ocupaţiei şi al terorii: Ierusalimul este capitala Palestinei
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Cum s-au scurs ultimele clipe din viaţa fetei UCISE cu sânge rece: A fost lovită cu piciorul când a încercat să se ridice. Suspecta, incoerentă la audieri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban