- Home
- Externe
- MOSCOVA/WASHINGTON, (15.03.2023, 19:01)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia somează Statele Unite să evite activităţile aeriene în apropierea spaţiului aerian rus
Administraţia de la Moscova a cerut, miercuri, Washingtonului să evite incursiunile aeriene în apropierea spaţiului aerian al Rusiei şi în apropierea zonelor din sud-estul Ucrainei ocupate de armata rusă, în contextul tensiunilor generate de prăbuşirea unei drone militare americane în Marea Neagră.
Urmărește
4270 afișări
Anatoly Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA, a afirmat miercuri că drona militară americană prăbuşită marţi în Marea Neagră se apropia "deliberat şi în mod provocator" de spaţiul aerian rus, astfel că forţele aeriene ruse au fost nevoite să reacţioneze. "Activităţile inacceptabile ale armatei americane în apropierea frontierelor noastre reprezintă o sursă de îngrijorare. Colectează informaţii, utilizate ulterior de regimul de la Kiev pentru atacarea forţelor militare ruse şi a teritoriului rus", a afirmat Anatoly Antonov, citat de cotidianul The New York Post.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Statele Unite trebuie să înceteze incursiunile aeriene în apropierea frontierelor ruse. Să punem o întrebare de tip retoric: dacă, spre exemplu, ar fi creată o zonă rusă de atac în apropierea oraşelor New York ori San Francisco, cum ar reacţiona Forţele Aeriene americane sau Forţele Navale?", a continuat Anatoly Antonov, citat de cotidianul The New York Post.
Anatoly Antonov a fost convocat marţi seară la Departamentul de Stat de la Washington pentru a i se transmite o notă de protest după incidentul aerian soldat cu prăbuşirea unei drone militare americane în Marea Neagră. Ministerul rus al Apărării susţine că drona militară de tip MQ-9 a pătruns scurt timp într-o zonă aeriană specială instituită de Rusia în largul fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexată unilateral de Rusia în 2014 printr-un act nerecunoscut la nivel internaţional.
Administraţia de la Moscova a anunţat că va încerca să recupereze drona militară americană prăbuşită în Marea Neagră în urma incidentului cu avioane de vânătoare ruse, o acţiune care ar putea genera tensiuni suplimentare cu Statele Unite. Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională de la Kremlin, a declarat că autorităţile militare ruse vor iniţia activităţi pentru recuperarea dronei americane de tip MQ-9. "Nu ştiu dacă vom reuşi să o găsim, dar trebuie să încercăm. În mod evident, ne vom ocupa de acest lucru şi sper că vom reuşi. Referitor la această dronă, oficialii americani spun permanent că nu participă la ostilităţile (din Ucraina - n.red.), dar aceasta este o confirmare suplimentară că sunt implicaţi direct în evenimente, în război", a declarat Nikolai Patruşev, citat de cotidianul Le Monde şi de agenţia Interfax.
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a transmis miercuri un avertisment Rusiei, cerând Moscovei să acţioneze în mod "sigur şi profesionist" după incidentul "periculos" produs în Marea Neagră, soldat cu prăbuşirea dronei americane. "Acest episod periculos intervine într-un context de acţiuni agresive şi riscante efectuate de piloţi ruşi în spaţiul aerian internaţional. Statele Unite vor continua să trimită aparate de zbor oriunde permite dreptul internaţional. Rusia are obligaţia de a utiliza aeronavele militare în mod sigur şi profesionist", a declarat Lloyd Austin.
Forţele Aeriene din SUA au anunţat, marţi, prăbuşirea unei drone militare americane după un incident cu un avion de vânătoare al Rusiei produs deasupra Mării Negre. "Două avioane ruse de tip Suhoi Su-27 au efectuat o manevră de interceptare nesigură şi neprofesionistă asupra unei drone de tip MQ-9 a Forţelor Aeriene americane, care zbura în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre", a comunicat Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa. Conform Forţelor Aeriene americane, înainte de coliziune, avioanele de vânătoare ruse au eliberat combustibil şi au zburat în faţa dronei, la distanţă mică, "în mod neraţional" şi "neprofesionist". Din cauza coliziunii, drona militară americană a suferit avarii şi a fost prăbuşită intenţionat de Forţele Aeriene americane, a declarat un oficial de la Washington.
Ministerul rus al Apărării a confirmat că avioane de vânătoare ruse au interceptat o dronă militară americană deasupra Mării Negre, negând însă versiunea Washingtonului privind coliziunea. "În urma unei manevre brutale, drona MQ-9 a început să zboare necontrolat, a pierdut altitudine şi a atins suprafaţa apei. Avioanele de vânătoare nu au avut niciun contact cu drona", a transmis Ministerul rus al Apărării.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace