- Home
- Externe
- MOSCOVA, (15.07.2013, 12:53)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia vrea să facă un schimb cu un cuplu de spioni ruşi condamnaţi în Germania
Rusia vrea să efectueze un schimb între un cuplu de agenţi secreţi ruşi, condamnaţi recent la pedepse cu închisoarea în Germania, şi cel puţin un agent care ispăşeşte o pedeapsă în Rusia pentru că a lucrat în favoarea occidentului, scrie ziarul Kommersant în ediţia de luni.
Urmărește
305 afișări
Rusia vrea să facă un schimb cu un cuplu de spioni ruşi condamnaţi în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Acest schimb poate să aibă loc "în orice moment", a declarat pentru ziarul rus avocatul cuplului, Horst Dieter Poetschke.
O sursă din cadrul forţelor de ordine, citată de către Kommersant, a precizat că "au fost lansate consultări asupra acestui aventual schimb în urmă cu puţin timp, după anunţarea hotărârii judecătoreşti".
Cei doi acuzaţi, prezentaţi sub identitatea falsă de Andreas şi Heidrun Anschlag, au fost condamnaţi pe 2 iulie la şase ani şi jumătate şi, respectiv, cinci ani şi jumătate de închisoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Curtea regională superiară de la Stuttgart, în sud-vestul Germaniei, i-a găsit pe aceşti agenţi vinovaţi de spionaj în favoarea departamentului de informaţii externe din cadrul KGB-ului sovietic şi ai succesorului rus al acestuia, SVR.
Bărbatul şi femeia, de naţionalitate rusă potrivit avocatului, s-au instalat, în urmă cu peste 20 de ani, cu ajutorul unor false documente austriece, în Germania, unde au dus o viaţă obişnuită, cu scopul de a-şi ascunde activitatea de agenţi secreţi.
Cuplul colecta informaţii despre strategii militare şi politice ale Uniunii Europene (UE) şi NATO, pe care le obţinea prin intermediul unui contract în cadrul ministerului olandez al Afacerilor Externe.
Ei au fost arestaţi în octombrie 2011, după ce poliţia germană a surprins femeia în timp ce asculta mesaje criptate.
Serviciile de informaţii interne germane s-au interesat mai îndeaproape de cuplu după ce FBI a demascat o reţea de agenţi SVR pe teritoriul american, în 2010.
Rusia şi Statele Unite sunt implicate din nou într-un caz de spionaj, după ce fostul consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden, căutat de Washington pentru spionaj în urma unor dezvăluiri despre un program american secret de supraveghere a comunicaţiilor la nivel mondial, a sosit pe 23 iunie pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova, pe care este blocat de atunci, în zona de tranzit.
Edward Snowden, căutat de ţara sa pentru spionaj, a subliniat vineri că intenţionează să ceară azil politic în Rusia, având în vedere că nu poate, pentru moment, să ajungă într-o ţară din America Latină.
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat pe 1 iulie că Rusia nu livrează "niciodată pe nimeni".
"În cel mai bun caz, am schimbat spioni din serviciul nostru de informaţii externe cu (indivizi) arestaţi şi condamnaţi în Rusia", a declarat el într-o conferinţă de presă.
În cadrul unui schimb de spioni demn de Războiul Rece, cei zece agenţi ruşi demascaţi în 2010 în Statele Unite au fost expulzaţi către Moscova în schimbul eliberării a patru deţinuţi ruşi, acuzaţi de spionaj în favoarea unor state occidentale.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta