Ruşii care se oferă voluntari în armată primesc bonusuri în valoare de zeci de mii de euro

Autorităţile din Rusia vor să evite o moblizare nepopulară şi încearcă să atragă cât mai mulţi ruşi cu ajutorul voluntariatului. Voluntarilor li se oferă venituri cu mult peste media din Rusia, compuse din solde şi prime. În unele regiuni ale Rusiei se ajunge la prime de zeci de mii de euro.

Urmărește
209 afișări
Imaginea articolului Ruşii care se oferă voluntari în armată primesc bonusuri în valoare de zeci de mii de euro

Ruşii care se oferă voluntari în armată primesc bonusuri în valoare de zeci de mii de euro

Autorităţile din mai multe regiuni ruseşti au anunţat în ultimele săptămâni creşteri considerabile ale salariilor şi bonusurilor plătite ruşilor care se oferă voluntari pentru a lupta în Ucraina.

Kremlinul, care vrea să evite o mobilizare nepopulară precum cea din septembrie 2022 intenţionează să trimită pe front doar voluntari. Pierderile armatei ruse sunt secrete, dar creşterea salariilor şi a bonusurilor rămâne un mijloc de refacere a unităţilor decimate după mai bine de doi ani şi jumătate de ciocniri sângeroase.

La începutul lunii octombrie, regiunea Khanty-Mansiysk a anunţat că va plăti un salariu anual record de 5,27 milioane de ruble (aproximativ 50.000 de euro sau mai mult de cinci ori salariul mediu anual rusesc) pentru oricine se angajează pe frontul ucrainean, potrivit Le Figaro.

Bonusul la semnare a fost stabilit la 2,7 milioane de ruble (aproximativ 25.400 de euro). Regiunea Belgorod, învecinată cu Ucraina, a anunţat, la rândul său, în octombrie că va majora bonusul la semnare la 3 milioane de ruble (28.200 de euro) faţă de 800.000 de ruble anterior pentru cei care îşi semnează contractul înainte de 1 ianuarie.

Krasnodar, la rândul său, aproape a dublat salariul anual, ajungând la 1,9 milioane de ruble (18.000 de euro), aceasta fiind a treia dublare a salariilor în această regiune de la începutul conflictului în februarie 2022.

În regiunea Moscovei, afişele promit din iulie un salariu anual de 5,2 milioane de ruble. Locuitorii din regiunea arctică Yamalo-Nenetsia primesc 1,1 milioane de ruble (10.300 de euro), iar în regiunea Maris (Volga Superioară) se oferă până la 500.000 de ruble (aproximativ 5.000 de euro). Sima a crescut de cinci ori şi în Daghestan (Caucaz), una dintre cele mai sărace regiuni din Rusia.

La televiziune, apelurile pentru înrolare sunt în creştere. De asemenea, a crescut foarte mult campanie de pe străzile din oraşe. Tot pentru a încuraja recrutările, Parlamentul a aprobat la sfârşitul lunii septembrie o lege care permite abandonarea procesului penal împotriva celor care se înrolează pentru a merge pe front.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici