- Home
- Externe
- (29.07.2020, 10:07)
- Tatiana Beliuta
Ruşii vor să fie primii care aprobă un vaccin Covid-19, aflat abia în a doua fază de testare: „Este un moment Sputnik”
- Ruşii vor să grăbească procesul de aprobare a vaccinului Covid-19.
- Kremlinul nu a publicat cercetările vaccinului, prin urmare, este imposibil de verificat siguranţa sau eficacitatea pretinsă, sublinează CNN.
- "Este un moment Sputnik”, a declarat Kirill Dmitriev, şeful fondului suveran al Rusiei, care finanţează cercetarea vaccinului rusesc.
Urmărește
2403 afișări
Profimedia
Rusia vrea să fie prima în lume care aprobă un vaccin Covid-19, în mai puţin de două săptămâni, în ciuda îngrijorărilor legate de siguranţa şi eficacitatea vaccinului, scrie CNN.
Potrivit oficialilor ruşi, vaccinul creat de Institutul Gamaleya din Moscova, ar putea fi aprobat pe 10 august sau chiar mai devreme. Acesta ar putea fi gata pentru uz public, iar angajaţii din sistemul sanitar din prima linie anti-Covid vor fi primii vaccinaţi.
"Este un moment Sputnik”, a declarat Kirill Dmitriev, şeful fondului suveran al Rusiei, care finanţează cercetarea vaccinului rusesc, făcând referire la ziua de 4 octombrie 1957, când Uniunea Sovietică a lansat cu succes primul satelit artificial din lume.
“Americanii au fost surprinşi când au auzit primele semnale sonore ale satelitului Sputnik 1. La fel e şi cu acest vaccin. Rusia va fi prima”, adaugă el.
Kremlinul nu a publicat cercetările vaccinului Covid-19, prin urmare, este imposibil de verificat siguranţa sau eficacitatea pretinsă, sublinează CNN.
Criticii spun că, constrângerea ţării pentru un vaccin vine pe fondul presiunii politice din partea Kremlinului, care vrea să portretizeze Rusia ca o forţă ştiinţifică globală. Cu toate astea, există îngrijorări, pentru că testarea pe oameni a vaccinului este incompletă.
În timp ce unele vaccinuri la nivel mondial se află în a treia fază a studiilor, vaccinul rus trebuie să îşi finalizeze abia a doua fază. Aşadar, dezvoltatorii intenţionează să finalizeze acea fază până pe 3 august, apoi să efectueze a treia fază de testare în paralel cu vaccinarea medicilor.
Oamenii de ştiinţă ruşi spun că vaccinul a fost dezvoltat rapid, deoarece este o versiunea modificată a unui alt vaccin deja creat pentru a lupta împotriva altor boli, o abordare adoptată de mai multe ţări şi companii.
Rusia are acum peste 800.000 de cazuri confirmate. Acesta fiind motivul pentru care oficialii ruşi vor să grăbească procesul de aprobare a vaccinului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ea este Mihaela, tânăra de 23 de ani care a murit cu tatăl ei, după ce a plonjat cu mașina în apele înghețate ale râului Olt 😢
CANCAN.RO
Caz RARISIM în Italia. Ce moștenire i-a lăsat o pensionară de 84 de ani, badantei care a îngrijit-o în ultimii ani din viață
GANDUL.RO
Aproape 40% din PENSII au fost CALCULATE GREȘIT! Un expert evidențiază problemele și spune ce TREBUIE FĂCUT
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe