S-a interzis consumul de animale sălbatice în zona ZERO a pandemiei. Ce se va întâmpla cu „pieţele umede" în următorii 5 ani

În Wuhan, oraşul din care a izbucnit pandemia, s-a interzis oficial consumul de animale sălbatice, anunţă guvernul municipal din Wuhan, conform The Guardian.

Urmărește
3115 afișări
Imaginea articolului S-a interzis consumul de animale sălbatice în zona ZERO a pandemiei. Ce se va întâmpla cu „pieţele umede" în următorii 5 ani

S-a interzis consumul de animale sălbatice în zona ZERO a pandemiei. Ce se va întâmpla cu „pieţele umede" în următorii 5 ani

 

De asemenea, este interzis consumul de animale sălbatice, vânatul sau să reproducerea animalelor, inclusiv animale terestre considerate protejate, precum şi cele care există în sălbăticie sau sunt crescute. Noile reguli vor fi valabile timp de cinci ani şi vor interzice, de asemenea, consumul de animale acvatice rare şi pe cale de dispariţie, spune guvernul municipal din Wuhan într-un document publicat, citat de The Guardian.
 
Noile reguli din Wuhan vin cu câteva zile înainte de deschiderea legislaturii Chinei din această săptămână, deoarece guvernele locale semnalează că se află în comisie cu politicile anunţate la nivel naţional.
 

 Ce se va întâmpla cu „pieţele umede"

 
Industria animalelor sălbatice din China - unde animalele sunt folosite pentru alimente şi medicină tradiţională chineză - a fost obiectul unei analize după ce cercetătorii au spus că virusul ar fi putut veni de pe piaţa fructelor de mare la Huanan, din Wuhan, unde un număr mic de vânzători au vândut animale sălbatice. În ianuarie, a fost instituită o interdicţie temporară asupra comerţului cu animale sălbatice, iar în februarie, legislatura superioară a Chinei a promis că va urmări în scrut timp o interdicţie permanentă asupra comerţului.
 
Pieţele de animale vii sunt esenţiale pentru chinezii de rând şi motor al economiei chineze. Ele au apărut în anii '70 în timpul unei foamete crunte, iar acum sunt o afacere de peste 70 de miliarde de dolari în fiecare an. Practic, oricine poate să crească animale şi să meargă cu ele să le vândă la piaţă. Dar cum pentru porci, vite sau oi ai nevoie de adevărate fabrici pentru procesarea cărnii, chinezii au ajuns să crească animale exotice aflate oricum pe lângă casele lor. La Huanan se sacrificau pe loc şi se comercializa carne de struţ, vulpe, iepuri sălbatici, şerpi, furnicari, şobolani sau lilieci. Mediul umed din aceste pieţe a devenit ideal pentru viruşi, mutaţiile şi răspândirea lor. Cuşti de animale, din diferite specii, una peste alta, pline de lichide, fecale, sânge, găinaţ, urină. Modul ideal de transmitere al coronavirusului de la animal la om. Pieţe de animale vii sunt peste tot în lume, dar cea din Wuhan se diferenţia prin faptul că putea comercializa şi animale sălbatice. Lângă ele se vând restul de produse necesare omului, fructe, legume sau alte produse.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici