Saakaşvili promite populaţiei din Abhazia şi Osetia de Sud că nu va avea loc un conflict

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a încercat, marţi seară, în cursul unei alocuţiuni televizate, să convingă populaţia din republicile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud să nu declanşeze un conflict armat cu Georgia, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Saakaşvili promite populaţiei din Abhazia şi Osetia de Sud că nu va avea loc un conflict

Saakaşvili promite populaţiei din Abhazia şi Osetia de Sud că nu va avea loc un conflict (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu vrem război şi sunt convins că nici voi. Vă promit că nu vor avea loc confruntări armate între noi. Nu trebuie să tolerăm această posibilitate şi contez pe voi în acest scop", a declarat liderul de la Tbilisi.

"Obiectivul nostru nu este doar restabilirea integrităţii teritoriale, ci şi reîntregirea populaţiei care a locuit împreună de-a lungul secolelor. Ceea ce vă propune Georgia contemporană este o viaţă liniştită, sigură şi fără corupţie, libertatea de decizie, precum şi o economie deschisă şi dinamică. Georgia vă propune pacea şi vă întinde o mână prieteneşte", a adăugat el.

Preşedintele a vorbit apoi despre iniţiativele de pace ale Georgiei şi modelul guvernamental al celor două republici pe care Georgia speră să le integreze într-un stat unificat.

Ministerul rus al Apărării a acuzat marţi Georgia că provoacă trupele ruse pentru menţinerea păcii şi a avertizat că va riposta în mod "viguros şi adaptat" în cazul în care Tbilisi recurge la forţă împotriva militarilor şi cetăţenilor ruşi din Abhazia şi Osetia de Sud.

Moscova a declarat, de asemenea, că Georgia a mobilizat peste 1.500 de militari în apropierea defileului Kodori, acuzaţii respinse însă de diplomaţia georgiană.

Ahazia şi-a proclamat independenţa în 1991 în timp ce Tbilisi a pierdut controlul asupra Osetiei de Sud în 1992 în urma unui conflict armat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici