- Home
- Externe
- WASHINGTON, (15.06.2017, 08:42)
- Olimpia Nicolae
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SANCŢIUNI împotriva Rusiei, aprobate de Senatul american ca ripostă faţă de interferenţele Moscovei în alegerile din SUA/ Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american
Senatul american a aprobat sancţiuni împotriva Rusiei ca ripostă faţă de interferenţele Moscovei în alegerile din Statele Unite din 2016, îngreunând posibilitatea ridicării măsurilor punitive din partea Casei Albe, informează The Financial Times.
Urmărește
3290 afișări
SANCŢIUNI împotriva Rusiei, aprobate de Senatul american ca ripostă faţă de interferenţele Moscovei în alegerile din SUA/ Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american
Transmiţând un semnal Casei Albe şi Kremlinului, Senatul a votat cu 97 de voturi în favoarea susţinerii sancţinilor impuse statului rus.
”Vreme de prea mult timp, mesajul către Vladimir Putin a fost că Rusia îşi poate invada vecinii, poate ameninţa aliaţii SUA, intensifica atacurile sale cibernetice şi poate interveni în alegerile străine având parte de foarte puţine repercursiuni”, a declarat John McCain, lider republican al statului Arizona.
Sancţiunile votate de Senatul SUA vor trebui mai departe aprobate de Casa Reprezentanţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te afectează financiar Ordonanța Trenuleț? Partidele au primit în primele 11 luni din an 400 mil. de lei
-
Avionul prăbuşit în Coreea de Sud: Prima mărturie a unuia dintre cei doi supravieţuitori ai tragediei
-
Guvernul elimină facilităţile fiscale pentru angajaţii din IT, construcţii, industrie alimentară
-
Georgia: Mihail Kavelashvili, învestit preşedinte al ţării. Zourabichvili: Rămân singurul preşedinte legitim
Liderii republicani şi democraţi au fost consternaţi de refuzul preşedintelui american de a lua măsuri faţă de Rusia ca răspuns în faţa atacurilor cibernetice, Kremlinul negând că ar fi avut vreo legătură cu acestea.
La începutul acestui an, Donad Trump a declarat că ar putea ridica sancţiunile impuse Rusiei de către SUA, în cazul în care Moscova va susţine obiectivele noii Administraţii de la Casa Albă.
Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american
Un atac cibernetic rus asupra sistemului electoral din SUA ar fi afectat aproape 40 de state americane în timpul alegerilor din 2016, potrivit unor surse, citate de The Independent.
Atacul cibernetic, ce ar fi vizat programe de software folosite de angajaţii secţiilor de votare, a afectat 39 de state din SUA.
Cifrele, în cazul în care ar fi corecte, acesta ar reprezenta un atac mult mai mare decât cel raportat anterior.
Publicaţia online The Intercept a publicat un document secret al Agenţiei Naţionale de Securitate în care era detaliată lansarea unei campanii ruse după modelul practicii ”spear-phishing”, adică obţinerea în mod fraudulos a unor informaţii sensibile. Campania viza administraţii americane locale înaintea alegerilor din SUA. Conform documentului, hackerii ruşi au accesat cel puţin un furnizor de softuri pentru vot.
Conform agenţiei de ştiri Bloomberg, hackerii au accesat zeci de baze de date ale voturilor şi cel puţin o bază de date a finanţării campaniei.
Potrivit presei internaţionale, atacul a fost atât de grav încât oficialii Administraţiei Barack Obama au trebuit să se folosească de ”telefonul roşu” pentru a se ”plânge” în mod direct Guvernului rus.
Administraţia Obama se temea că hackerii vor şterge listele electorale sau vor face modificări în procesul de votare pentru a submina încrederea în alegerile americane.
Citeşte şi: ATAC cu rachetă asupra unei nave a Emiratelor Arabe, ancorată în Yemen: O persoană a fost rănită
Citeşte şi: Jean-Claude Juncker: UE nu va lua în considerare sugestia de a renegocia termenii Acordului de la Paris
Citește pe alephnews.ro: Turismul din Paris a crescut semnificativ după redeschiderea Catedralei Notre-Dame. Jocurile Olimpice au influențat fluxul de vizitatori în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care sunt premierele pe care nu trebuie să le ratezi în 2025 ? Noul an promite filme pentru toate categoriile de vârstă
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Patru ZODII care vor avea parte fericire, bani și noroc până pe 4 ianuarie. Va fi o perioadă minunată pentru ele
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:44
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1040. Yermak avertizează asupra posibilităţii de escaladare a războiului hibrid lângă graniţele NATO / Ucraina se concentrează pe garanţiile de securitate înaintea aderării la NATO / Rolul Germaniei în menţinerea păcii în Ucraina depinde de aprobarea Rusiei, spune Merz
-
astăzi, 17:42
Motorină versus benzină – cine câştigă „războiul” carburanţilor, după creşterea accizei?