- Home
- Externe
- WASHINGTON, (13.09.2014, 08:36)
- Anna Primac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sancţiunile occidentale adoptate contra Rusiei începând din martie şi până în prezent
Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) au înăsprit săptămâna aceasta sancţiunile impuse Rusiei, acuzată că susţine mişcările separatiste din estul Ucrainei, relatează AFP, care prezintă sancţiunile occidentale intrate în vigoare până în prezent.
Urmărește
586 afișări
Sancţiunile occidentale adoptate contra Rusiei începând din martie şi până în prezent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
SANCŢIUNI FINANCIARE ŞI RESTRICŢIONAREA ELIBERĂRII VIZELOR DE CĂLĂTORIE
Câteva zeci de ruşi şi ucraineni proruşi sunt vizaţi de blocarea averilor şi interdicţia de a primi vize de călătorie pe teritoriul UE.
Pe lista americană sunt înscrise peste 50 de nume, inclusiv ale unor oficiali ruşi de rang înalt ca al vicepremierului Dmitri Rogozin, preşedintei Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului) Valentina Matvienko sau directorului gigantului petrolier Rosneft Igor Secin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Sebastian Burduja, cu prilejul audierilor pentru poziţia de ministru al Energiei: Centrala Romgaz de la Iernut va fi gata în mai-iunie şi la fel şi cea de la Mintia de 1000 MW va fi gata anul următor. Avem câteva mii de de MW noi în solare, eoliene şi stocare prevăzuţi să intre funcţiune în 2025
-
AUR cere CCR să constate vacantarea funcţiei de preşedinte al României
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Pe lista UE se află numele a 110 de persoane, inclusiv ale principalilor lideri ai grupărilor separatiste din estul Ucrainei şi patru oligarhi ruşi. Este prima dată când Uniunea Europeană vizează oameni de afaceri apropiaţi puterii din Rusia.
Canada a înscris pe lista sa numele a 43 de ruşi şi 40 de ucraineni. Japonia a interzis vizele pentru 23 de ruşi.
SANCŢIUNI VIZAND ENTITĂŢI
Statele Unite au introdus sancţiuni împotriva unor mari grupuri ruseşti ca gigantul rus în domeniul hidrocarburilor Rosneft, banca gigantului în domeniul gazelor naturale Gazprom - Gazprombank - şi banca publică rusească VEB, în conducerea căreia se află şi premierul Dmitri Medvedev.
Oficialii americani au adăugat vineri pe lista lor neagră principala bancă a ţării Sberbank, conglomeratul industrial Rostec şi braţul petrolier al gigantului Gazprom (Gazprom Neft), lipsindu-le de finanţări americane cu scadenţa mai mare de 90 de zile.
UE a decis la rândul ei să vizeze aproximativ 30 de entităţi din sectorul energetic, crucial pentru economia rusă, fiind vizate în special Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft.
De asemenea, accesul la capitalul european a fost blocat pentru trei gupuri din sectorul apărării: fabricantul de tancuri OPK Oboronprom, United Aircraft Corporation şi Uralvagonzavod.
Sunt vizate, de asemenea, nouă întreprinderi care produc articole cu dublă întrebuinţare - civilă şi militară -, cu care europenii au interdicţia să facă comerţ.
SANCŢIUNI DIPLOMATICE
În semn de protest faţă de anexarea Crimeei de către Rusia, liderii occidentali au suspendat, în martie, participarea Rusiei la G8 şi au anulat summitul G8 care era prevăzut în iunie la Soci (Rusia).
UE a suspendat, de asemenea, negocierile cu privire la o liberalizare a politicii vizelor.
Japonia a suspendat negocierile în vederea unei relaxări a regimului acordării de vize şi a amânat negocierile cu privire la un nou acord economic de investiţii.
SANCŢIUNI DE ORDIN ECONOMIC
Statele Unite au decis să revizuiască anumite condiţii de autorizare a exprturilor în Rusia a anumitor echipamente de înaltă tehnologie care ar fi putut avea o întrebuinţare militară.
La rândul lor, europenii au decis să blocheze accesul la pieţele sale financiare şi au introdus interdicţii privind vânzarea tehnologiilor sensibile din domeniul energiei.
SANCŢIUNI MILITARE
Washingtonul a decis pe 3 martie să-şi suspende cooperarea militară cu Rusia.
La 1 aprilie, cele 28 de state membre NATO au optat să suspende "cooperarea civilă şi militară cu Rusia", dar anumite programe, cu privire la Afganistan sau lupta împotriva traficului de droguri, nu sunt vizate.
UE a decis să interzică vânzarea de armament Rusiei.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Noile SANCŢIUNI impuse Rusiei de către UE au intrat în vigoare. Oligarhi ruşi şi lideri separatişti ucraineni, printre cei vizaţi. REACŢIA Rusiei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe