Prima pagină » Coronavirus » Săptămână critică pentru SUA. Mai au doar 7 zile pentru a impune distanţarea socială pe măsură ce Covid-19 escaladează

Săptămână critică pentru SUA. Mai au doar 7 zile pentru a impune distanţarea socială pe măsură ce Covid-19 escaladează

Săptămână critică pentru SUA. Mai au doar 7 zile pentru a impune distanţarea socială pe măsură ce Covid-19 escaladează

Experţii spun că mişcările pe care oficialii şi cetăţenii le fac săptămâna aceasta sunt cruciale şi vor contura traiectoria COVID-19 la nivel naţional. SUA au înregistrat peste 4.700 de cazuri de coronavirus şi 92 de decese. Experţii în sănătate publică solicită intervenţii care ar putea ajuta la „aplatizarea curbei” focarului, astfel încât sistemul de sănătate al ţării să nu fie copleşit. Cazurile de coronavirus din SUA cresc într-un ritm care îl oglindeşte pe cel din Italia. Iată de ce următoarele zile sunt critice.

Cele mai bune metode sunt izolarea persoanelor bolnave, urmărirea persoanelor bolnave pentru a găsi alţii indivizi expuşi, carantinarea oricui a fost expus virusului, închiderea şcolilor şi birourilor şi încurajarea oamenilor să evite mulţimile.

Fără aceste măsuri, rata infecţiei va urca rapid. Încetinirea emidemiei le-ar oferi timp furnizorilor din sănătate pentru a obţine mai multe teste, paturi şi ventilatoare şi pentru a consolida arsenalul de consumabile şi tratamente.

“Suntem cam la 11 zile în spatele Italiei şi pe cale să repetăm ​​ce se întâmplă acolo”, a scris vineri Asaf Bitton, profesor de medicină la Universitatea Harvard. Potrivit lui, distanţa socială trebuie să fie fundamentul unor măsuri stricte.

„Chiar şi proiecţiile optimiste sugerează că, dacă se menţin tendinţele infecţioase actuale, capacitatea noastră, la nivel local şi naţional, poate fi copleşită încă de la jumătatea lunii aprilie”, a mai spus Bitton. „Astfel, singurele strategii care ne pot scoate din această traiectorie sunt cele care ne permit să lucrăm împreună ca comunitate pentru a menţine sănătatea publică, rămânând deoparte.”

Sistemul de asistenţă medicală din Italia este deja copleşit. Medicii acordă prioritate pacienţilor tineri şi mai ales sănătoşi cu COVID-19, deoarece şansele lor de supravieţuire le eclipsează pe cele ale vârstnicilor. În SUA există aproximativ 45.000 de paturi de personal ATI în orice zi. Acest număr poate fi crescut până la aproximativ 95.000 într-o criză, dar acest lucru nu este suficient pentru un imens flux de cazuri de coronavirus.