- Home
- Externe
- ABIDJAN, (09.06.2012, 01:14)
- Ana Borlescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şapte soldaţi ai forţei de menţinere a păcii ONU în Coasta de Fildeş au fost ucişi într-o ambuscadă
Şapte soldaţi nigerieni ai Căştilor Albastre din Operaţiunea Naţiunilor Unite în Coasta de Fildeş (ONUCI) au fost ucişi vineri într-o "ambuscadă" în vestul ţării, "primul atac de acest gen" contra ONUCI, a anunţat un purtător de cuvânt al misiunii.
Urmărește
217 afișări
Şapte soldaţi ai forţei de menţinere a păcii ONU în Coasta de Fildeş au fost ucişi într-o ambuscadă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
"Conform bilanţului provizoriu, şapte Căşti Albastre nigeriene au murit într-o ambuscadă din vestul ţării, în zona de sud a micului oraş Tai", în apropiere de frontiera cu Liberia, a declarat acest purtător de cuvânt.
Este vorba de "primul atac de acest gen" împotriva Căştilor Albastre în ţară, a subliniat acesta, denunţând "o încălcare foarte gravă a dreptului internaţional".
Conform unei surse din cadrul ONU, Căştile Albastre patrulau în zona dintre Tai şi satul Para din apropiere, ca urmare a zvonurilor unor "atacuri iminente" asupra unor localităţi din regiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Ambuscada împotriva Căştilor Albastre a avut loc în cadrul unui "atac venit din Liberia" direcţionat către trei sate din vestul Coastei de Fildeş, a declarat ministrul ivorian delegat al Apărării, Paul Koffi Koffi. Acesta a spus că civili şi militari ivorieni care patrulau alături de forţele ONU ar putea să fi fost de asemenea ucişi, fără a furniza însă un bilanţ.
"În sate este panică, unii au fugit în pădure, alţii în direcţia Liberiei", a declarat pentru AFP un localnic din Para, prin telefon de la Abidjan.
"Numeroşi săteni au încercat să fugă", a confirmat primarul din Tai, Desire Gnonkonte. "Există o mişcare a populaţiei din satele Sakre şi Nigre către oraşul Tai", situat mai în nord şi "plecările se continuă şi în direcţia oraşului Guiritou", aflat mai la sud, a adăugat acesta.
Regiunea cea mai instabilă din Coasta de Fildeş, vestul a fost în repetate rânduri afectat de atacuri mortale de la finalul crizei politico-militare în decembrie 2010-aprilie 2011, care s-a soldat cu aproximativ 3.000 de morţi în întreaga ţară.
Cel puţin 40 de persoane au fost ucise din iulie 2011 în aceste atacuri, a afirmat ONG-ul Human Rights Watch într-un raport publicat miercuri, care atribuie aceste raiduri forţelor fidele fostului preşedinte ivorian Laurent Gbagbo ce operează din Liberia şi recrutează copii.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe