Sărăcia şi măsurile de austeritate, combinaţia toxică ce a dus la demisia premierului român. Ce scrie presa internaţională despre România

Demisia premierului român Emil Boc este văzută de majoritatea presei internaţionale drept o consecinţă a măsurilor de austeritate dure impuse de Guvernul său într-o ţară în care condiţiile de viaţă erau deja precare, ceea ce a reprezentat o "combinaţie toxică" ce a nemulţumit profund populaţia.

2646 afișări
Imaginea articolului Sărăcia şi măsurile de austeritate, combinaţia toxică ce a dus la demisia premierului român. Ce scrie presa internaţională despre România

Sărăcia şi măsurile de austeritate, combinaţia toxică ce a dus la demisia premierului român. Ce scrie presa internaţională despre România

România rămâne una dintre cele mai sărace ţări din UE, cu unele zone lipsite de apă curentă şi electricitate şi cu un salariu mediu de 350 de euro pe lună, iar tăierea agresivă a cheltuielilor publice a amplificat nemulţumirea publică, susţine The Independent. Acestor probleme li se adaugă fracţionarea climatului politic, accentuat de preşedintele român Traian Băsescu, ce exercită numeroase atribuţii şi ia decizii cheie, contrar caracterului funcţiei pe care o deţine.

Măsurile luate de Guvernul condus de Emil Boc au fost o "combinaţie toxică" ce a nemulţumit profund populaţia, comentează şi The Guardian. "În România, indignaţii au obţinut capul Guvernului", titrează şi cotidianul francez Le Point.

New York Times adaugă că deşi atenţia Europei rămâne concentrată pe negocierile privind datoria Greciei şi repercusiunile acesteia asupra euro, demisia lui Boc a amintit problemele cu care se confruntă ţările din afara zonei euro.

Austeritatea a devenit un subiect controversat în Europa pe fondul agravării crizei datoriilor. Din Grecia până în Irlanda, contestatarii acestor măsuri au criticat filosofia promovată de Germania şi cancelarul Angela Merkel, afirmând că aceste tăieri dureroase sunt menite să plătească deciziile proaste ale instituţiilor financiare şi prosta gestionare a guvernelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici