Şase candidaţi au primit aprobarea pentru a candida la funcţia de preşedinte al Iranului

  • Şase persoane vor candida pentru funcţia de preşedinte al Iranului. Candidaţii au primit aprobarea de la Consiliul Gardienilor Iranului.
  • Alegerile vor fi organizate în luna iunie ca urmare a decesului preşedintelui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter.
Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Şase candidaţi au primit aprobarea pentru a candida la funcţia de preşedinte al Iranului

Sursa foto: Unsplash

Consiliul Gardienilor Iranului, care supraveghează alegerile şi legislaţia, a aprobat şase candidaţi pentru a candida. Alegerile anticipate vor avea loc la sfârşitul acestei luni, după moartea preşedintelui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, a anunţat duminică televiziunea de stat iraniană, potrivit Reuters.

Pe listă se află Mohammad Baqer Qalibaf, preşedintele parlamentului iranian şi fost comandant al Gărzilor Revoluţionare, Saeed Jalili, un conservator, care a fost fost negociator şef nuclear şi a condus biroul liderului suprem ayatollah Ali Khamenei timp de patru ani şi primarul conservator al Teheranului Alireza Zakani.

Lista îi mai include pe Masoud Pezeshkian, un deputat reformist, Mostafa Pourmohammadi, un fost ministru de interne şi Amir-Hossein Ghazizadeh Hashemi, un politician conservator.

Alegerile urmează să aibă loc pe 28 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici