- Home
- Externe
- MOSCOVA, (22.03.2016, 16:50)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Savcenko, condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia
Nadia Savcenko, care a devenit cea mai faimoasă prizonieră din conflictul ucrainean, a fost condamnată marţi la 22 de ani de închisoare, între altele pentru crimă, însă fostul pilot respinge toate acuzaţiile, relatează DPA online.
Urmărește
7337 afișări
Savcenko, condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia
Savchenko, în vârstă de 34 de ani, a fost acuzată că a transmis forţelor naţionale ucrainene coordonatele în vederea unui atac în care au fost ucişi doi jurnalişti ruşi.
Ea a fost găsită vinovată de crimă, tentativă de omor şi traversarea ilegală a frontierei ruse în timpul conflictului armat din Donbas, o regiune industrială în estul Ucrainei, potrivit agenţiei ruse de stat Tass.
Tribunalul de la Doneţk, un oraş situat în sudul Rusiei în apropiere de frontiera cu Ucraina, a stabilit că pedeapsa include cei aproape doi ani de când a fost încarcerată în Rusia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Procurorii au acuzat-o pe Savcenko, un fost pilot, de "ură politică", potrivit BBC.
Însă ea respinge toate acuzaţiile.
Numeroşi politicieni occidentali au îndemnat la eliberarea celei care a fost aleagă între timp în Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean), reiterând acuzaţiile apărării, care a denunţat acest proces drept "un show" şi o "farsă".
Citeşte şi: Nadia Savcenko, fost pilot militar ucrainean, găsită vinovată de uciderea a doi jurnalişti ruşi
În timp ce se prezenta sentinţa, după două zile de citire a verdictului, Savcenko a perturbat şedinţa cântând imnul naţional ucrainean.
După ce a fost ajuns în custodia rusă, la jumătatea lui 2014, Kievul a numit-o membră a delegaţiei ucrainene la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), oferindu-i astfel imunitate diplomatică.
Însă procurorii ruşi au afirmat că această imunitate nu este valabilă în dosar, deoarece numirea a fost făcută după presupusele fapte.
La începutul lui 2014, o rebeliune separatistă prorusă a izbucnit în estul Ucrainei, după ce ucrainenii l-au înlăturat de la putere pe fostul preşedinte prorus Viktor Ianukovici, în urma unor proteste sângeroase, şi au cerut o apropiere de Occident.
Peste 9.000 de oameni au fost ucişi în conflictul armat dintre sepratiştii proruşi şi armata naţională ucraineană în regiunile Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, potrivit ONU.
Kievul şi Occidentul acuză Moscova că le furnizează separatiştilor proruşi armament şi trupe. Însă Moscova neagă aceste acuzaţii.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe