- Home
- Externe
- BRUXELLES, (17.10.2018, 11:47)
- Bianca Pavaluca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scădere dramatică a încrederii românilor în Uniunea Europeană. Ce şanse ar avea acum un RoExit
Procentul românilor care consideră că apartentenţa la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente faţă de ultimul sondaj realizat în urmă cu şase luni, conform Eurobarometrului făcut public miercuri de Parlamentul European.
Urmărește
2577 afișări
Scădere dramatică a încrederii românilor în Uniunea Europeană. Ce şanse ar avea acum un RoExit
La nivel european, 62% dintre cetăţeni consideră că apartenenţa la Uniunea Europeană este un lucru bun pentru ţara lor, procentajul reprezentând un nivel record în ultimii 25 de ani.
În ceea ce priveşte România, sondajul relevă o creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu aprilie 2018, a fost înregistrată o scădere de zece procente.
Gradul de apreciere faţă de apartenenţa la Uniunea Europeană este de 68%, în creştere cu un procent faţă de aprilie 2018, când a fost realizat ultimul sondaj Eurobarometru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
La nivelul României, 64% dintre cetăţeni consideră că ţara lor a avut de beneficiat de pe urma apartenenţei la Uniunea Europeană, în scădere cu şapte procente faţă de luna aprilie.
"La nivel european, sprijinul faţă de Uniunea Europeană a crescut semnificativ după referendumul din Marea Britanie din 2016, lucru care sugerează o îngrijorare crescândă a europenilor privind impactul Brexitului şi o creştere a nivelului de conştientizare a beneficiilor apartenenţei la UE, datorat negocierilor dificile pentru ieşirea Marii Britanii din UE", se menţionează în Eurobarometru.
Susţinerea apartenenţei la Uniunea Europeană s-a deteriorat în şapte ţări, în România fiind înregistrată cea mai mare scădere (de zece procente). Viziunea negativă a crescut cu şapte procente, ajungând la 21%, a doua cea mai ridicată percepţie negativă, după Marea Britanie.
Pentru România, diminuarea susţinerii este un lucru fără precedent în ultimii zece ani. În anul 2007 nivelul era de 71%, procent care a fluctuat de-a lungul anilor.
În cazul organizării unui referendum privind apartenenţa la Uniunea Europeană, 66% dintre cetăţenii europeni ar vota pentru rămânerea în Blocul comunitar, iar 17% nu ştiu momentan ce decizie ar lua.
În România, 65% dintre cetăţeni doresc ca ţara lor să rămână stat membru al Uniunii Europene. 20% dintre români nu ştiu ce decizie ar lua privind acest subiect.
În ceea ce priveşte modul de funcţionare al democraţiei în Uniunea Europeană, 51% dintre români se declară satisfăcuţi, procentaj similar cu cel înregistrat la nivel european, de 49%.
Citeşte şi: A doua ţară din lume care legalizează CANABISUL în scop recreativ. Posesia de marijuana, permisă
Citeşte şi: Administraţia Trump vrea să deschidă discuţiile comerciale cu UE, Marea Britanie şi Japonia
Citeşte şi: Mike Pompeo: Arabia Saudită este hotărâtă să finalizeze cazul jurnalistului saudit dispărut
Citeşte şi: Honduras şi Guatemala acţionează pentru a opri un grup de migranţi să ajungă în SUA după ameninţările lui Donald Trump
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Canada devine a doua ţară din lume care legalizează CANABISUL în scop recreativ. Posesia de marijuana, permisă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe