Scandal de spionaj. Premierul Australiei transmite Rusiei un mesaj fără echivoc: „Retrage-te”

  • Premierul Australiei i-a cerut Rusiei să nu mai comenteze şi să se „retragă” în ceea ce priveşte scandalul de spionaj dintre cele două ţări.
  • Un cuplu de origine rusă şi cu cetăţenie australiană a fost arestat sub acuzaţia de spionaj.
  • În replică, Rusia a spus că este vorba despre rusofobie.
Urmărește
3626 afișări
Imaginea articolului Scandal de spionaj. Premierul Australiei transmite Rusiei un mesaj fără echivoc: „Retrage-te”

Scandal de spionaj. Premierul Australiei transmite Rusiei un mesaj fără echivoc: „Retrage-te”

Cei doi soţi au fost arestaţi fiind acuzaţi se spionaj în favoarea Rusiei. Ei au avut acces la materiale legate de securitatea naţională a Australiei, a declarat vineri Poliţia Federală Australiană.

„Există informaţii larg răspândite despre arestarea la Brisbane a soţilor Kira şi Igor Korolev, care au cetăţenie rusă şi australiană, sub acuzaţia de tentativă de spionaj pentru Rusia. Scopul acestei campanii este evident - de a ridica un nou val de paranoia anti-rusă aici, de a distrage atenţia australienilor de la numeroasele eşecuri ale politicilor Partidului Laburist de guvernământ”, a declarat ambasada Rusiei din capitala Canberra pentru agenţia RIA.

Replica premierului australian Anthony Albanese a venit sâmbătă. El a spus că Rusia nu trebuie „să se amestece în afacerile interne ale altor naţiuni suverane”.

„Mesajul pentru Rusia este să se retragă. Rusia se angajează în spionaj aici şi în întreaga lume", a spus Albanese la Brisbane, capitala statului Queensland, potrivit Reuters.

Soţii Korolev s-au prezentat vineri în faţa unei instanţe din Brisbane. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare. Ei nu au cerut eliberarea pe cauţiune şi au fost arestaţi preventiv până pe 20 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mesaj,
rusia,
australia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici