Scandal în Australia din cauza unui bonus de milioane de dolari alocat şefului unei companii aeriene

  • Un bonus în valoare de milioane de dolari a provocat scandal în Australia.
  • Este vorba despre prima alocată fostului director al companiei Qantas la plecarea acestuia din funcţie.
  • Reprezentanţii companiei au anunţat că vor reduce considerabil suma promisă.
Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Scandal în Australia din cauza unui bonus de milioane de dolari alocat şefului unei companii aeriene

Compania aeriană australiană Qantas a anunţat că va modifica pachetul financiar acordat fostului director executiv, Alan Joyce. Decizia a fost luată după o serie de scandaluri şi procese costisitoare.

Plata va fi redusă cu peste 40%, le-a spus compania investitorilor. Stimulentele financiare vor fi reduse cu o treime şi în cazul altor angajaţi.

Joyce urma să primească o plată de 21,4 milioane dolari americani (14 milioane USD) după ce a părăsit firma anul trecut, dar pachetul va fi redus până la 9,26 milioane dolari asutralieni, potrivit BBC.

Joyce, care a fost director executiv timp de 15 ani, a condus compania prin criza financiară globală din 2008, pandemie şi perioada cu preţuri record ale combustibilului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici