- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scandalul de corupţie din UE: Eva Kaili va rămâne în detenţie
Un judecător belgian a decis joi că europarlamentarul Eva Kaili va rămâne în arest pentru încă o lună, în timp ce continuă investigaţiile privind acuzaţiile de corupţie într-un caz de luare de mită, au anunţat procurorii belgieni.
Scandalul de corupţie din UE: Eva Kaili va rămâne în detenţie
Deuttsche Welle precizează că Eva Kaili poate face apel la această decizie în termen de 24 de ore.
Kaili este una dintre mai multe persoane care au fost arestate în acest caz. Ea este acuzată de corupţie, apartenenţă la o organizaţie criminală şi spălare de bani. Poliţia belgiană a arestat-o pe 9 decembrie, după ce a găsit sume mari de bani în casa ei.
Avocaţii ei au declarat joi că au cerut eliberarea ei şi să fie plasată în schimb sub supraveghere electronică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Kaili "cooperează în mod activ" cu ancheta belgiană şi "respinge toate acuzaţiile de corupţie care i se aduc", a declarat Andre Risopoulos, unul dintre avocaţii ei.
Michalis Dimitrakopoulos, un alt avocat care o reprezintă pe Kaili, a declarat miercuri că aceasta nu va fugi şi nici nu va distruge probe.
Kaili, care a fost demisă din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, este suspectată că a primit mită din partea Qatarului. Doha a negat implicarea.
Partenerul lui Kaili, Francesco Giorgi, şeful unui ONG care ar fi fost folosit pentru a direcţiona banii şi un fost europarlamentar devenit lobbyist au fost, de asemenea, inculpaţi.
Presa belgiană a relatat la începutul acestei săptămâni că Kaili şi-a recunoscut parţial vinovăţia şi că ar fi recunoscut că a făcut parte dintr-un grup care a facilitat distribuirea de mită din Qatar şi Maroc către deputaţi europeni.
Giorgi l-ar fi numit pe fostul europarlamentar italian Pier Antonio Panzeri ca fiind şeful organizaţiei.
Panzeri a fost, de asemenea, arestat pe 9 decembrie. Poliţia a descoperit aproximativ 600.000 de euro (637.000 de dolari) în numerar în apartamentul său din Belgia.
Poliţia belgiană a percheziţionat mai multe apartamente şi birouri ale Parlamentului European în cadrul anchetei şi a confiscat aproximativ 1,5 milioane de euro în numerar.
Scandalul este unul dintre cele mai mari din istoria UE, a adus daune incalculabile reputaţiei blocului şi a iscat apeluri la reformă în Parlamentul European.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO