- Home
- Externe
- BRUXELLES, (12.06.2019, 21:08)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scenariul producerii unui Brexit fără niciun acord rămâne foarte posibil. Avertismentul Comisiei Europeane
Scenariul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit este foarte posibil, deşi indezirabil, a avertizat miercuri Comisia Europeană, conform agenţiei de presă Reuters.
Urmărește
1304 afișări
Scenariul producerii unui Brexit fără niciun acord rămâne foarte posibil. Avertismentul Comisiei Europeane
"În contextul continuării incertitudinii în Marea Britanie privind ratificarea Acordului de retragere şi al situaţiei politice interne generale, scenariul producerii unui Brexit fără acord pe 1 noiembrie rămâne un rezultat posibil, deşi indezirabil', a transmis miercuri seară Comisia Europeană.
"Comisia Europeană consideră că retragerea Marii Britanii fără un acord rămâne un rezultat posibil, cu toate consecinţele economice negative", subliniază Executivul Uniunii Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Comisia Europeană va continua să monitorizeze evoluţiile politice şi va analiza dacă va fi necesară o prelungire a măsurilor adoptate", precizează instituţia.
Uniunea Europeană intenţionează să prelungească accesul în zonele de pescuit şi autorizaţiile pentru transportul feroviar, rutier şi aerian între spaţiul comunitar şi Marea Britanie, dacă Londra acceptă măsuri de reciprocitate. De asemenea, cetăţenii britanicii ar putea călători fără vize, iar cooperarea pentru unele servicii financiare ar putea fi prelungită un an după ieşirea Marii Britanii din UE.
Data de 31 octombrie trebuie să fie ultimul termen pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a afirmat recent preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. "Cred că amânarea este o mare greşeală. Cred că acesta este ultimul termen. Am stabilit sfârşitul lunii octombrie ca ultimul termen, deoarece nu vreau ca noua Comisie Europeană să continue cu acest subiect", a declarat Macron, subliniind că reluarea negocierilor cu Londra pe tema Brexit ar fi "inacceptabilă". Uniunea Europeană nu va renegocia proiectul de Acord Brexit elaborat împreună cu Marea Britanie, a reiterat, la rândul său, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.
Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.
Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. În contextul impasului politic, premierul Theresa May şi-a prezentat, de asemenea, demisia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Planul Republicii Moldova de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, denunţat de palestinieni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe