Schimbare de discurs la Kremlin. Putin afirmă că Rusia avansează rapid - cu kilometri - în estul Ucrainei

Forţele ruse avansează mai rapid în estul Ucrainei decât au făcut-o de mult timp, cucerind câţiva kilometri pătraţi pe zi, a declarat luni preşedintele Vladimir Putin, în timp ce forţele Moscovei încercau să străpungă o importantă linie defensivă ucraineană.

Urmărește
2876 afișări
Imaginea articolului Schimbare de discurs la Kremlin. Putin afirmă că Rusia avansează rapid - cu kilometri - în estul Ucrainei

Schimbare de discurs la Kremlin. Putin afirmă că Rusia avansează rapid - cu kilometri - în estul Ucrainei

Forţele ruse, care controlează 18% din Ucraina, avansează în estul Ucrainei de la eşecul contraofensivei Kievului din 2023 de a realiza o breşă majoră.

În ciuda unei incursiuni ucrainene majore în regiunea rusă Kursk, care a început la 6 august, armata rusă, mai puternică din punct de vedere numeric, a înaintat relativ rapid în ultimele săptămâni prin aşezările din estul Ucrainei, în apropierea oraşului de importanţă strategică Pokrovsk.

„Nu am mai avut un asemenea ritm în ofensiva din (regiunea) Donbas de mult timp”, le-a spus Putin copiilor de la Şcoala secundară nr. 20 din Kyzyl, Tuva, la aproximativ 4 500 km est de Moscova.

„Acum nu mai vorbim despre o înaintare de 200 sau 300 de metri... ci kilometri pătraţi.”

Luni, bloggeri militari pro-ruşi au declarat că forţele ruse luptă acum în oraşele Selydove şi Ukrainsk din estul Ucrainei. Ucraina nu a comentat imediat avansul rusesc raportat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici