Schimbări majore în guvernul Ucrainei. Miniştri şi oficiali guvernamentali remaniaţi. Zelenski: "Toamna va fi extrem de importantă pentru Ucraina. Iar instituţiile noastre de stat ar trebui să fie configurate"

  • David Arakhamia, unul dintre principalii deputaţi ai partidului lui Zelenski, a declarat că va avea loc o „remaniere guvernamentală majoră”, care va duce la schimbarea a mai mult de jumătate dintre miniştri.
  • Ministrul de Externe Dmytro Kuleba va fi demis, spun mai multe surse
  • Cel mai probabil va fi înlocuit de Andrii Sybiga, primul adjunct al şefului Ministerului Afacerilor Externe
  • Zelenski: „Trebuie să consolidăm unele domenii ale guvernului şi am pregătit decizii privind personalul”
Urmărește
1532 afișări
Imaginea articolului Schimbări majore în guvernul Ucrainei. Miniştri şi oficiali guvernamentali remaniaţi. Zelenski: "Toamna va fi extrem de importantă pentru Ucraina. Iar instituţiile noastre de stat ar trebui să fie configurate"

Schimbări majore în guvernul Ucrainei. Miniştrii şi oficiali guvernamentali remaniaţi. Zelenski: "Toamna va fi extrem de importantă pentru Ucraina. Iar instituţiile noastre de stat ar trebui să fie configurate"

Ministrul ucrainean însărcinat cu producţia de armament a demisionat marţi în aşteptarea unui alt rol în domeniul apărării, iar alţi patru miniştri au demisionat în cadrul unei remanieri guvernamentale majore într-un moment critic al războiului cu Rusia.

Demisiile ministrului industriilor strategice, Oleksandr Kamyshin, a viceprim-ministrului Olha Stefanishyna şi a miniştrilor justiţiei, mediului şi reintegrării lasă vacant peste o treime din guvern, după concedierile de la începutul acestui an.

„Toamna va fi extrem de importantă pentru Ucraina. Iar instituţiile noastre de stat ar trebui să fie configurate astfel încât Ucraina să obţină toate rezultatele de care avem nevoie - pentru noi toţi”, a spus Zelenski în discursul său de seară.

„Pentru aceasta, trebuie să consolidăm anumite domenii ale guvernului şi au fost pregătite schimbări în componenţa acestuia. Vor exista, de asemenea, schimbări în biroul (preşedintelui)”.

Zelenski l-a demis, de asemenea, pe Rostyslav Shurma, unul dintre adjuncţii şefului său de cabinet al cărui portofoliu este economia, potrivit unui decret publicat pe site-ul preşedinţiei.

David Arakhamia, unul dintre principalii deputaţi ai partidului lui Zelenski, a declarat că va avea loc o „remaniere guvernamentală majoră”, care va duce la schimbarea a mai mult de jumătate dintre miniştri.

Şi Kuleba ar urma să fie remaniat

Potrivit presei din Ucraina, candidatul pentru înlocuirea lui Dmytro Kuleba este încă în curs de stabilire. Totuşi, cel mai probabil înlocuitorul este Andrii Sybiga, primul adjunct al şefului Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici