Schimburile de focuri continuă între Israel şi Hezbollah, după ce Libanul a suferit pierderi uriaşe

Forţele armate israeliene au declarat marţi că au atacat zeci de ţinte Hezbollah din sudul Libanului, după ce, cu o zi înainte, a avut loc cea mai intensă serie de lovituri aeriene împotriva grupării susţinute de Iran, din ultimele decenii, scrie Reuters.

Urmărește
309 afișări
Imaginea articolului Schimburile de focuri continuă între Israel şi Hezbollah, după ce Libanul a suferit pierderi uriaşe

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Hezbollah a anunţat, la rândul său, că a lansat mai multe rachete din seria Fadi, vizând inclusiv o fabrică de explozibili situată la 60 de kilometri în interiorul Israelului.

Confruntările s-au intensificat pe fondul unui război care durează de aproape un an între Israel şi Hamas, în Gaza, la frontiera sudică a Israelului.

Acum, atenţia Israelului se îndreaptă şi spre nord, unde Hezbollah continuă să lanseze atacuri în sprijinul Hamas.

Autorităţile libaneze au declarat că atacurile aeriene israeliene de luni au ucis aproape 500 de persoane şi au forţat zeci de mii să îşi părăsească locuinţele.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Liban, printre victime se numără 35 de copii, iar numărul total al răniţilor se ridică la 1.645. Un oficial libanez a precizat că această zi este cea mai sângeroasă din istoria Libanului, de la războiul civil din 1975-1990.

În replică, armata israeliană a anunţat că a lovit în sudul, estul şi nordul Libanului, vizând lansatoare de rachete, posturi de comandă şi infrastructura Hezbollah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici