- Home
- Externe
- (19.07.2022, 00:52)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scholz avertizează asupra revenirii la combustibilii fosili/Germania nu mai exclude energia nucleară
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat, în contextul crizei cu Rusia, asupra riscurilor revenirii la utilizarea masivă a combustibililor fosili, subliniind că intenţionează să se conformeze obiectivelor ecologice, în timp ce Guvernul de la Berlin nu mai exclude ferm energia nucleară.
Urmărește
7549 afișări
Sursa foto: MediafaxFoto
"În actualul context, nu trebuie să se producă o relansare pe plan mondial a energiilor fosile şi în special a consumului de cărbuni. Nu poate fi nimeni bucuros de faptul că inclusiv la noi creşte consumul de cărbuni ca reacţie la riscul reducerii livrărilor de gaze", a declarat cancelarul Olaf Scholz, conform site-ului Tagesschau.de, la Conferinţa internaţională Dialogul climatic Petersberg, organizată la Berlin.
"Trebuie să scăpăm cât se poate de rapid de folosirea cărbunilor, a petrolului şi gazelor. Tot ceea ce facem acum este să garantăm că aprovizionarea cu gaze este în conformitate cu obiectivul de a deveni neutri din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în Germania şi, în viitor, în întreaga lume", a subliniat Olaf Scholz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Cancelarul Germaniei a reafirmat angajamentul Grupului G7 de a furniza cât se poate de rapid 100 de miliarde de dolari anual pentru finanţarea eforturilor naţiunilor sărace de a reduce poluarea.
Rusia a oprit furnizarea de gaze către Polonia în urmă cu câteva luni, iar livrările care tranzitează Ucraina sunt diminuate din cauza războiului. În plus, fluxul de gaze către mai multe state membre UE a fost redus în ultima săptămână din cauza unor lucrări de întreţinere. Germania a semnalat că se pregăteşte pentru toate scenariile, inclusiv pentru oprirea totală a alimentării cu gaz, la finalul lucrărilor de întreţinere la gazoductul Nord Stream 1.
În acest context, Guvernul de la Berlin a semnalat luni că nu se mai opune ferm menţinerii în funcţiune a ultimelor trei centrale nucleare germane după termenul de închidere, programat la sfârşitul acestui an. Un purtător de cuvânt al Guvernului german a declarat luni seară, potrivit publicaţiei Der Spiegel, că renunţarea la energia nucleară nu este o temă ideologică, ci una tehnică. Decizia va fi luată în funcţie de noile teste de rezistenţă. "Aceasta este baza decizională", a subliniat oficialul german.
Autorităţile germane au efectuat deja teste de rezistenţă la centralele nucleare, dar urmează o nouă serie de verificări, pentru evaluarea tuturor scenariilor. "Vom efectua noi calcule şi vom decide pe baza datelor tehnice concrete", a confirmat un purtător de cuvânt al ministrului Economiei Robert Habeck.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Germania vrea o reformă în UE. Scholz: Nu ne mai permitem veto-uri naţionale în politica externă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe