Scholz se declară dispus să discute cu Putin despre pacea în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri în faţa parlamentarilor din Berlin că este dispus să discute cu preşedintele rus Vladimir Putin despre instaurarea unei „păci juste” în Ucraina, relatează The Kyiv Independent.

Urmărește
231 afișări
Imaginea articolului Scholz se declară dispus să discute cu Putin despre pacea în Ucraina

Scholz se declară dispus să discute cu Putin despre pacea în Ucraina

Scholz a declarat că va vorbi cu Putin „dacă i se va cere”, dar a subliniat că nicio decizie nu va fi luată fără contribuţia Ucrainei sau a altor aliaţi occidentali.

În ultimele săptămâni, presa germană a scris despre deschiderea crescută din partea lui Scholz de a discuta cu Putin despre o încetare a războiului din Ucraina. Cei doi lideri nu au mai vorbit din decembrie 2022, acelaşi an în care liderii SUA, Franţei şi Regatului Unit au avut ultimul contact direct.

La începutul lunii octombrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susţinut că Moscova nu a primit o propunere de discuţie între Scholz şi Putin. Declaraţia a venit la două zile după ce ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că Putin nu este dispus să discute cu Scholz despre medierea păcii în Ucraina.

„El refuză să accepte pacea şi trimite în fiecare zi un alt semnal în favoarea războiului şi a distrugerii. În aceste zile, el nu mai este pregătit nici măcar să vorbească cu (Scholz) la telefon”, a declarat ministrul german de externe.

Nu este clar dacă au avut loc evoluţii cu privire la o potenţială conversaţie între Scholz şi Putin, de la comentariile lui Baerbock şi Peskov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici