SCLAVI LA 10 ANI: Povestea copiilor care nu au mâncat niciodată ciocolată, dar muncesc pe plantaţii de cacao - VIDEO

Numeroşi copii sunt obligaţi să muncească pe plantaţiile de cacao din Coasta de Fildeş, mulţi dintre ei nefiind plătiţi şi trataţi precum sclavii.

Urmărește
4533 afișări
Imaginea articolului SCLAVI LA 10 ANI: Povestea copiilor care nu au mâncat niciodată ciocolată, dar muncesc pe plantaţii de cacao - VIDEO

SCLAVI LA 10 ANI: Povestea copiilor care nu au mâncat niciodată ciocolată, dar muncesc pe plantaţii de cacao (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Coasta de Fildeş este cel mai mare producător de cacao din lume. Departamentul de Stat american estimează că peste 100.000 de copii sunt exploataţi pe plantaţii şi trataţi precum sclavii, scrie CNN.

Abdul, în vârstă de 10 ani, munceşte de 3 ani pe o plantaţie de cacao. Băiatul spune că nu este plătit pentru munca sa, ci primeşte doar mâncare şi haine rupte.

Abdul, care este din Burkina Faso, a declarat că la moartea tatălui său un străin l-a dus în Coasta de Fildeş.

"Dacă aş avea de ales nu aş munci", spune băiatul.

Tânărul, care nu a mâncat niciodată ciocolată, i-a spus reporterului CNN că nici nu ştie la ce se foloseşte cacaua.

Yaku, un alt băiat care munceşte pe plantaţie, spune că are 16 ani, deşi pare a fi mult mai mic.

"Mama mea m-a adus aici când a murit tata. Aş vrea să pot merge la şcoală, să învăţ să scriu şi să citesc", spune băiatul.

Contactate de CNN, cele mai mari companii producătoare de cacao şi ciocolată au refuzat să răspundă apelului jurnaliştilor de a ajuta la diminuarea sclaviei infantile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici