- Home
- Externe
- (26.08.2020, 00:17)
- Catalin Rosioru
Se împlinesc 39 de ani de la primul zbor spre inelele lui Saturn
- În 1977, sonda Voyager 2 pleca spre Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun
- Pe 26 augut 1981, sonda s-a apropiat la cea mai mică distanţă de Saturn
- Imaginile transmise au arătat că Saturn nu avea sute, ci mii de inele
Urmărește
562 afișări
(B) STIRILE Zbor spre inelele lui Saturn
Cu toată agitaţia din jurul SpaceX, poţi să uiţi uşor că explorarea spaţiului a început acum mai bine de 50 de ani.
Şi cum Elon Musk abia a ajuns pe orbită, poate ţi se pare greu de crezut că în 1977, NASA lansa zboruri spre planetele îndepărtate.
Sonda Viking 2 a fost trimisă spre Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun, iar pe 26 august 1981 ajungea la cea mai mică distanţă de Saturn, de unde a trimis imagini despre planetă, dar mai ales despre enigmaticele sale inele. De altfel, inelele lui Jupiter şi Saturn au stârnit imaginaţia astronomilor. Iar Viking 2 avea misiunea să lămureasca misterul trimţând imagini de înaltă rezoluţie spre Pământ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Voyager 2 şi-a continuat zborul şi a părăsit sistemul solar, dar încă trimite date din spaţiul interstelar către Pământ.
Şeful echipei de analiză a imaginilor de la acea vreme Dr. Bradford Smith, îţi spune ce au aflat despre inelele lui Saturn.
„Multe din inelele pe care le-am crezut singulare în fotografiile sondei Voyager 1 se dovedeşte că sunt multiple, în unele cazuri sunt 30 de inele unde credeam că e unul singur. Aşa că nu vorbim de o mie de inele, ci de mii de inele”, a declarat Dr. Bradford Smith, de la NASA.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe