- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Seceta afectează Franţa. Oraşele rămân fără apă potabilă
Guvernul francez a înfiinţat o echipă de criză pentru a face faţă unei secete istorice care a lăsat peste 100 de municipalităţi fără apă potabilă, relatează BBC.
Camioanele duc apă în aceste zone, deoarece "nu mai există nimic în conducte", a declarat ministrul pentru tranziţie ecologică, Christophe Béchu.
Biroul primului ministru a declarat că este cea mai gravă secetă înregistrată în Franţa. Utilizarea apei este restricţionată în 93 de regiuni.
Condiţiile de secetă sunt aşteptate să continue cel puţin pentru următoarele două săptămâni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Compania energetică de stat EDF a fost nevoită să reducă producţia la unele centrale nucleare, deoarece temperaturile râurilor sunt prea ridicate pentru a asigura o răcire suficientă, relatează agenţia de ştiri AFP.
Există temeri că seceta - care afectează aproape toată Franţa continentală - va reduce randamentul culturilor, exacerbând criza alimentară cauzată de războiul din Ucraina.
Europenii se luptă deja cu preţuri mai mari la alimente, deoarece exporturile de cereale din Rusia şi Ucraina - printre primii producători mondiali - sunt mult mai mici decât în mod normal.
Valul de căldură care a afectat Franţa din iunie a determinat copacii şi arbuştii să îşi piardă frunzele mai devreme, creând scene cu aspect autumnal.
În luna iulie, Franţa a avut doar 9,7 mm de ploaie, fiind cea mai secetoasă lună din martie 1961, potrivit serviciului naţional de meteorologie Meteo-France.
Irigarea a fost interzisă în mare parte din nord-vestul şi sud-estul Franţei pentru a conserva apa.
Recolta de porumb, folosită în principal pentru hrana animalelor, este de aşteptat să fie cu 18,5% mai mică în acest an faţă de 2021, a declarat ministerul agriculturii. Principalele zone de cultivare a porumbului sunt Alsacia, în regiunile de est şi de vest, iar recolta este deja în curs de desfăşurare.
Exporturile de porumb din Franţa, Ungaria, România şi Bulgaria sunt aşteptate să fie mai mici în acest an din cauza caniculei, iar aceste volume mai mici vor duce la creşterea preţurilor, a relatat postul francez BFMTV.
Crescătorii de animale din Alpi sunt nevoiţi să coboare în fiecare zi cu camioanele în văi pentru a colecta apă pentru animalele lor, ceea ce adaugă câteva sute de euro la facturile săptămânale de combustibil, a relatat postul de televiziune TF1.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO