- Home
- Externe
- (17.02.2022, 14:55)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretară de stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanie pleacă în Europa de Est: "Rusia trebuie să se retragă din Ucraina, altfel vom pune piciorul în prag"
Liz Truss, secretară de stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanii şi al Commonwealth-ului, a ameninţat Rusia cu sancţiuni severe şi oprirea proiectului energetic Nord Stream 2 dacă continuă să încalce suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Aceasta a anunţat că va pleca în Europa de Est.
Urmărește
3600 afișări
Secretară de stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanie pleacă în Europa de Est: "Rusia trebuie să se retragă din Ucraina, altfel vom pune piciorul în prag"
"Joi, voi zbura spre Europa de Est, unde spectrul agresiunii ruse se desfăşoară de prea mult timp", a declarat Elizabeth Mary Truss, secretară de stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanii şi al Commonwealth-ului
"De la căderea Cortinei de Fier, Rusia a invadat două state suverane [Georgia şi Ucraina], ducând, de asemenea, o campanie viguroasă de destabilizare a altor vecini democratici. Prietenii noştri, Ucraina şi Polonia au trăit în umbra constantă a unui astfel de comportament ameninţător de generaţii. De aceea trebuie să fim neclintiţi în apărarea autodeterminarii şi a suveranităţii.
Acum este momentul să susţinem dreptul naţiunilor de a-şi alege propriile aranjamente de securitate. Cei din Kremlin şi din jurul lor nu trebuie să aibă nicio îndoială că lumea liberă nu va privi în altă parte în timp ce ruşii adună peste 100.000 de trupe pregătite pentru luptă de-a lungul graniţelor Ucrainei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Cert este că Rusia respectă doar puterea, aşa că vom transmite un răspuns puternic alături de aliaţii noştri NATO, inclusiv Statele Unite. Împingerea noastră concertată pentru o diplomaţie serioasă, împreună cu sancţiuni severe la un nivel nemaivăzut până acum, este esenţială. Pregătirea hotărâtă a poporului ucrainean de a-şi apăra ţara a arătat clar că orice conflict va deveni inevitabil o mlaştină dureroasă.
Cu toate acestea, nu trebuie să fim cuprinşi de un fals sentiment de securitate de către Rusia care susţine că unele trupe se întorc la cazărmi în timp ce manevrele militare ruse nu arată semne de încetinire. În prezent, nu există dovezi că ruşii se retrag din regiunile de graniţă din apropierea Ucrainei. Nu trebuie să ne facem iluzii că Rusia ar putea prelungi acest lucru cât mai mult timp, de a petrece săptămâni – dacă nu luni – subvertind Ucraina şi provocând unitatea occidentală.
Acesta este un test al calităţii noastre. Ştim că Rusia are forţa de muncă şi echipamentul pentru a lansa o invazie în orice moment. Suntem hotărâţi să ne folosim inteligenţa pentru a-i anula elementul strategic surpriză al Moscovei. Acesta este motivul pentru care le-am denunţat încercările lor de a instala un guvern marionetă la Kiev şi planurile pentru efectuarea unei operaţiuni de „steag fals”.
Nu putem permite ca această situaţie să devină o rană. De aceea, oferim sprijin vital pentru a-i ajuta pe prietenii noştri ucraineni să se apere. De asemenea, ne intensificăm investiţiile în viitorul Ucrainei, fie că este vorba de sprijinirea independenţei energetice a acesteia sau de comerţul cu industrii prioritare, cum ar fi tehnologia şi energia verde.
Având în joc viitorul Ucrainei ca democraţie liberă, trebuie să judecăm Rusia după acţiunile ei. Asta înseamnă să urmeze ceea ce au spus ei prin retragerea imediată a trupelor. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să rămânem vigilenţi.
Acest lucru va necesita o diplomaţie credibilă şi sinceră. Săptămâna trecută, am arătat că vom da exemplu Moscovei, unde am transmis un mesaj dur – chiar dacă omologului meu nu i-a plăcut ceea ce am avut de spus – ca parte a misiunii noastre de a preveni conflictele şi vărsarea de sânge.
Este vital ca poporul rus şi guvernul rus să audă direct de la noi despre preţul pe care l-ar plăti pentru o nouă invazie. Ar exista costuri economice severe pentru Rusia printr-un pachet fără precedent de sancţiuni coordonate. De asemenea, ar afecta şi celelalte interese strategice ale acestora, inclusiv Nord Stream 2 - făcând nefuncţională conducta.
Alături de aliaţii noştri, adoptăm o abordare cu fermitate. Asta înseamnă să fii pregătit să accepti durerea pe termen scurt pentru un câştig pe termen lung, fie prin impunerea de sancţiuni sau prin reducerea dependenţei strategice.
Dar un conflict nu este deloc inevitabil. Mai este timp ca Kremlinul să se retragă şi să aleagă o altă cale prin diplomaţie.
Putem avea discuţii serioase bazate pe principiile angajamentelor asumate şi pe suveranitatea şi teritoriul Ucrainei. Trebuie să păstrăm politica uşilor deschise a NATO şi să permitem dreptul Ucrainei de a-şi alege propria cale.
Sunt propuneri credibile pe masă şi suntem pregătiţi să lucrăm prin Consiliul NATO-Rusia pentru a le promova. Rusia are o alegere care poate duce la un viitor mai bun pentru oamenii din Europa şi din întreaga lume.
Acesta este un test de turnesol pentru democraţiile libere. Trebuie să facem faţă şi să dezamorsăm agresiunea rusă acum. Dacă nu o facem, va încuraja nu numai Kremlinul, ci şi agresorii, dictatorii şi autocraţii de pe tot globul. Voi ţine un discurs în Europa de Est pentru a explica mai departe cum putem asigura acest lucru.
Vrem să trăim într-o lume în care naţiunile respectă suveranitatea celorlalţi şi îşi respectă angajamentele. Rămânând puternici alături de aliaţii noştri în sprijinul Ucrainei, putem împreună să inversăm valul agresiunii ruse şi să construim un viitor mai bun şi mai sigur pentru noi toţi", a transmis secretarul pentru The Telegraph.
Secretarul a postat recent pe Twitter că se declară îngrijorată de faptul că Rusia a adunat 7.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina şi că forţele separatiste pro-ruse au bombardat o grădiniţă. Ea cere retragerea imediată a trupelor ruse şi susţine că încă este timp pentru diplomaţie.
Very concerned about reports today of increased Russian aggression: over 7,000 extra troops near the Ukraine border and an attack by pro-Russian troops on a kindergarten in Ukraine. 🇬🇧 calls on Russia to withdraw its troops - there is still time for diplomacy and de-escalation.
— Liz Truss (@trussliz) February 17, 2022
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe