Oficialul american a mai adăugat că a vorbit, marţi, cu reprezentanţii a trei state aliate, inclusiv două ţări membre NATO, iar acest subiect „nici măcar nu a fost adus în discuţie”.
Totuşi, un oficial european de rang înalt a declarat că ţara sa ar putea opri transferul de informaţii clasificate în Statele Unite dacă se va dovedi că preşedintele Donald Trump a dezvăluit date secrete Rusiei.
Cu ocazia unei conferinţe de presă, Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că dezvăluirea neautorizată de informaţii clasificate reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite.
Spicer însă a făcut o distincţie între dezvăluirile neautorizate şi conversaţia preşedintelui cu oficialii ruşi, explicând că discuţia cu aceştia a abordat chestiunea unor ameninţări comune la adresa Statelor Unite şi Rusiei.
Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, ar dezvăluit informaţii clasificate în cursul întrevederii pe care a avut-o săptămâna trecută cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi cu ambasadorul rus Serghei Kislyak, afirmă foşti şi actuali oficiali americani citaţi de cotidianul Washington Post. Donald Trump i-a primit pe 10 mai la Casa Albă pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi pe ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Serghei Kislyak. Potrivit unor foşti şi actuali oficiali americani, Donald Trump a început să discute detalii despre o ameninţare de tip terorist reprezentată de reţeaua Stat Islamic (IS) asociată transportării laptop-urilor la bordul avioanelor de pasageri. În acest mod, Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate şi ar fi periclitat o sursă esenţială de informaţii despre organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak.