- Home
- Externe
- MADRID, (16.12.2019, 04:53)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretarul general al Naţiunilor Unite se declară dezamăgit de rezultatele Conferinţei ONU privind schimbările climatice
Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, s-a declarat dezamăgit de lipsa unor rezultate concrete în urma Conferinţei ONU de la Madrid, ce s-a încheiat duminică fără ca participanţii să reuşească să se pună de acord asupra unor noi obiective notabile privind schimbările climatice, potrivit site-ului agenţiei Dpa.
Urmărește
301 afișări
Secretarul general al Naţiunilor Unite se declară dezamăgit de rezultatele Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP25)
Potrivit lui Guterres, comunitatea internaţională a pierdut o oportunitate importantă de a afişa mai multă ambiţie în lupta împotriva schimbărilor climatice.
"Sunt dezamăgit de rezultatele #COP25", a scris Guterres pe Twitter. "Dar nu trebuie să renunţăm şi nu voi renunţa", a adăugat oficialul.
Conferinţa privind schimbările climatice (COP25) s-a prelungit cu două zile peste data programată de încheiere, în contextul divergenţelor între participanţi pe tema reducerii suplimentare a emisiilor de carbon.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Plenul a convenit, în cele din urmă, să reamintească tuturor celor 200 de state reprezentate la summit să-şi onoreze, pe cât posibil anul următor, angajamentele privind înăsprirea obiectivele în plan climatic pentru 2030.
Conform acordului de la Paris privind schimbările climatice, obiectivele pentru anul 2030 trebuie decise în 2020.
Cu toate acestea, o dezbatere crucială privind regulile de tranzacţionare a creditelor de carbon a fost amânată până anul viitor.
"Negocierile la Madrid au fost dure. Din păcate, rezultatele nu satisfac progresele urgente necesare pentru protejarea climatului nostru", a declarat ministrul german al Mediului, Svenja Schulze. "Dar sunt fericită că am reuşit să ne apărăm împotriva tuturor încercărilor de a diminua importanţa Acordului climatic de la Paris", a adăugat oficialul german.
Zilele trecute, observatorii au avertizat în mod repetat că anumite state, mai ales Brazilia, Australia, Arabia Saudită şi Statele Unite, au blocat în mod repetat progresul în domenii cruciale.
Redactarea regulilor privind piaţa carbonului a fost printre cele mai disputate chestiuni la reuniunea ONU, precum şi problema modului de finanţare a ţărilor mai sărace în vederea atenuării daunelor cauzate de schimbările climatice.
Economiştii sunt de părere că stabilind un preţ pe dioxidul de carbon, principalul gaz cu efect de seră, şi permiţând ţărilor şi companiilor să tranzacţioneze certificate de emisii, va încuraja tranziţia de la combustibili fosili la energie regenerabilă.
Următorul summit ONU pe teme climatice va avea loc la Glasgow, în noiembrie 2020.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe