Secretarul general al ONU, António Guterres, spune că atacurile din Beirut şi Teheran marchează o „escaladare periculoasă” a conflictului din Orientul Mijlociu

Secretarul general al ONU, António Guterres, consideră că atacurile din Beirut şi Teheran reprezintă o „escaladare periculoasă” a conflictului din Orientul Mijlociu, potrivit purtătorului său de cuvânt, relatează The Guardian.

Urmărește
212 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU, António Guterres, spune că atacurile din Beirut şi Teheran marchează o „escaladare periculoasă” a conflictului din Orientul Mijlociu

„Secretarul general consideră că atacurile pe care le-am văzut în sudul Beirutului şi Teheranului reprezintă o escaladare periculoasă într-un moment în care toate eforturile ar trebui să conducă, în schimb, la o încetare a focului în Gaza” şi la „eliberarea tuturor ostaticilor israelieni”, transmite purtătorul de cuvânt Stephanec Dujarric într-o declaraţie.

Liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în capitala iraniană Teheran.

Gardienii Revoluţiei din Iran au confirmat decesul lui Haniyeh, la câteva ore după ce acesta a participat la o ceremonie de depunere a jurământului pentru noul preşedinte al ţării, şi au declarat că fac investigaţii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici