Secretarul general NATO vrea prelungirea misiunii din Afganistan

Secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a făcut apel, joi, la forţele aliate să continue misiunea din Afganistan împotriva insurgenţilor talibani, relatează AFP.

Urmărește
1 afișare

"Dacă mă veţi întreba dacă această misiune va continua? Răspunsul meu este da", a declarat Scheffer în timpul unei conferinţe de presă înainte a de a rosti un discurs în cadrul Forumului economic internaţional al Americilor organizat la Montreal.

Secretarul general al NATO urmează să se deplaseze în cursul zilei la Ottawa pentru a se întâlni cu premierul candian Stephen Harper pentru a dezbate situaţia din Afganistan.

Canada a mobilizat un contingent de 2.500 de militari în provincia Kandahar, în sudul Afganistanului, pentru a combate insurgenţa talibană. Mandatul trupelor canadiene se va încheia în februraie 2009, dar Guvernul de la Ottawa prevede prelungirea mandatului, potrivit presei canadiene.

"Cred că este nevoie de o perioadă de timp pentru a crea condiţiile propice reconstrucţiei şi dezvoltării Afganistanului", a recunoscut Scheffer.

Întâlnirea dintre Scheffer şi premierul candian survine la o zi după moartea a trei militari americani în urma exploziei unui dispozitiv improvizat la trecerea vehicului în care se aflau în sudul Afganistanului.

"Suntem conştienţi că noi şi talibanii nu avem aceeaşi structură morală. Am mers acolo pentru a facilita reconstrucţia şi dezvoltarea. Ceea ce fac ei este să ucidă cât mai mulţi oameni, persoane nevinovate, civili, afgani, în atacuri sinucigaşe", a precizat secretarul general NATO, fără a compara situaţia din Afganistan cu cea din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici