Secretele lui Donald Trump: Colecţia de artă a prezidenţiabilului american este o butaforie

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA pretinde că are o avere de 10 miliarde de dolari, dar banii săi nu par a fi investiţi în tablouri şi opere de artă de valoare, picturile în stilul impresioniştilor francezi care decorează pereţii casei sale fiind falsuri.

Urmărește
3424 afișări
Imaginea articolului Secretele lui Donald Trump: Colecţia de artă a prezidenţiabilului american este o butaforie

Secretele lui Donald Trump: Colecţia de artă a prezidenţiabilului american este o butaforie

Donald Trump preferă investiţiile imobiliare artei de înaltă clasă. Candidatul republican la alegeri pretinde că are o avere de 10 miliarde de dolari, dar banii săi nu par a fi investiţi în tablouri şi opere de artă de valoare. Picturile în stilul impresioniştilor francezi care decorează pereţii caselor sale sunt cel mai probabil - pentru a evita cuvântul "falsuri" şi a utiliza unul mai blând - reproduceri, relatează pagesix.com.

O versiune mai mică a tabloului “La Loge” de Renoir - pictură din 1874 din colecţia Institutului de Artă Courtauld din Londra - a fost vândută de casa Sotheby’s în 2008 pentru suma de 9.67 milioane de dolari unui cumpărător neidentificat. Copia pictată cel mai iscusit se află în biroul Melaniei Trump din Turnul Trump de pe Fifth Avenue.


Dacă tablourile lui Trump ar fi originale, colecţia sa ar valora sute de milioane de dolari. În schimb, acestea valorează puţin mai mult decât ramele lor frumos ornate şi aurite, iar mare parte a oamenilor nu ştiu că tablourile nu sunt veritabile.

“În privinţa investiţiilor, preferă investiţiile care îşi scot profitul”, a declarat un bun prieten al lui Trump. “Trump poate aprecia marea artă, dar mediul artistic din New York i se pare elitist şi fals. Preferă afacerile imobiliare.”

Jurnalistul şi scriitorul Mark Bowden a scris într-un articol pentru Vanity Fair că pe Trump nu prea îl încălzeşte frumuseţea artei: “Comportamentul său a fost stângaci. Mi-a dezvăluit interiorul luxos al avionului său privat - chemându-mă să inspectez un Renoir care era pus pe perete, făcându-mi semn să mă apropii să privesc...ce? Luminozitatea trăsăturilor de pensulă? Utilizarea magistrală a culorilor? Nu. Semnătura. ‘Costă 10 milioane de dolari’, mi-a zis.”

Şi acel tablou ar putea fi un fals, din moment ce astfel de opere de artă nu ar trebui să fie expuse într-un avion, unde ar putea fi deteriorate. Trump nu a oferit niciun comentariu asupra subiectului.

Rememorând întâlnirea sa cu Trump din 1996, când Mark Bowden a petrecut un weekend cu acesta pentru a-i realiza un portret pentru Playboy, jurnalistul a reactualizat profilul lui Trump de atunci în articolul din Vanity Fair: „Era ca unul din personajele din comediile de secol XVIII create pentru a încarna un anume viciu al naturii umane. Trump mi s-a părut adolescentin, ilar de ostentativ, capricios, nepoliticos, profan, necinstit, guraliv şi cu opinii profund freşite. Rămâne cea mai vanitoasă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Şi se străduia să impresioneze. Cine ar fi bănuit că acele trăsături, afişate zi de zi, îl vor transforma în principalul candidat republican pentru preşedinţia Statelor Unite?”, se întreabă ziaristul american.

Tot în timpul vizitei sale, potrivit relatării lui Mark Bowden , Trump s-ar fi lăudat că a deţinea o tapiserie realizată de Walt Disney pe când avea 18 ani. Bineînţeles, această tapiserie este, de asemenea, un fals.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici