- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şedinţa Parlamentului moldovean se încheie fără alegerea preşedintelui acestuia
Prima şedinţă a noului Parlament moldovean s-a încheiat în mai puţin de o oră, singura decizie fiind organizarea unei noi reuniuni la 12 mai, când urmează să fie aleasă conducerea Legislativului şi să fie formate grupurile parlamentare, relatează BASA-press.
Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin (Imagine: Mediafax Foto)
La prima şedinţă a nolui Parlament au fost prezenţi 98 din cei 101 deputaţi aleşi în scrutinul parlamentar de la 5 aprilie din partea celor patru partide politice:
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM),
Partidul Liberal (PL),
Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) şi
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. A patra zi de proteste faţă de Călin Georgescu, la Bucureşti: „Putin, jos labele de pe România”
-
CSAT a constatat că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România: Un candidat a beneficiat de o expunere masivă / Reacţia platformei chineze
-
BREAKING NEWS CCR a decis renumărarea tuturor voturilor din turul 1 al alegerilor prezidenţiale. Campania electorală se suspendă
-
Lasconi, despre renumărarea voturilor: Este o tentativă clară de a manipula rezultatul alegerilor
Alianţa Moldova Noastră (AMN).
Excepţie fac parlamentarul Veacesav Platon (AMN), vicepremierul Andrei Stratan (PCRM) şi Dorin Chirtoacă (PL), care a anunţat că renunţă la mandatul de deputat.
Şedinţa a fost prezidată de cel mai vârstnic deputat, Ivan Calin, membru al PCRM.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a ţinut un discurs referitor la legalitatea alegerilor parlamentare de la 5 aprilie, afirmând că acestea s-au desfăşurat conform normelor legale şi standardelor internaţionale. El a făcut totuşi referire la câteva încălcări ale Codului electoral, care ar fi influenţat procesul electoral, fapt demonstrat şi de observatorii internaţionali care au monitorizat alegerile.
Ivan Calin a menţionat că în Parlament trebuie să existe o atmosferă normală de lucru şi că problemele pot fi soluţionate cu ajutorul unui număr mare de voturi a deputaţilor partidelor de opoziţie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO