Sediul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni din Fâşia Gaza a luat foc

O parte din sediul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, UNRWA, a luat foc din cauza confruntărilor din apropiere, a anunţat directorul local al agenţiei, citat de CNN.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Sediul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni din Fâşia Gaza a luat foc

Sediul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni din Fâşia Gaza a luat foc (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Complexul a fost lovit de tirurile de artilerie din timpul confruntărilor dintre trupele israeliene şi militanţi ai Hamas, joi dimineaţă, a precizat John Ging, şeful operaţiunilor din Gaza pentru agenţie.

Trei angajaţi au fost răniţi şi depozitul complexului arde de o oră şi jumătate, a adăugat el.

"Este un incendiu mare şi deocamdată nu îl putem controla (...) Serviciile de urgenţă nu pot ajunge în zonă", din cauza schimburilor intense de focuri.

Deşi personalul acţionează în continuare "cu un curaj extraordinar, camioanele nu pot ajunge în zonă, unde se află principalul nostru depozit. Şi nici nu pot părăsi zona, ceea ce presupune că centrele de distribuire a alimentelor şi medicamentelor din teritoriu nu pot fi aprovizionate", a explicat Christopher Gunness, purtător de cuvânt al agenţiei ONU pentru refugiaţi.

"Eforturile noastre umanitare sunt şi vor fi periclitate dacă părţile nu dau curs apelurilor intenraţionale" privind încetarea focului, a adăugat Gunness.

Potrivit unui martor, luptele s-au intensificat în cursul nopţii în cartierul sudic Tel el-Hawa, din oraşul Gaza.

Atât Israelul cât şi Hamas au respins rezoluţia ONU care cerea încetarea imediată a focului. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, se află în regiune încercâd să obţină un armistiţiu, în timp ce statele arabe încearcă să preia controlul în medierea unui acord de pace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici