Şefii apărării din SUA şi Rusia au avut marţi o discuţie telefonică

Şefii apărării din SUA şi Rusia au vorbit la telefon marţi, prima conversaţie dintre secretarul american al apărării Lloyd Austin şi noul ministru rus al apărării Andrei Belousov, care l-a înlocuit pe Serghei Shoigu în mai, scrie Reuters.

2182 afișări
Imaginea articolului Şefii apărării din SUA şi Rusia au avut marţi o discuţie telefonică

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov

Pentagonul a declarat că Austin şi Belousov au discutat despre importanţa liniilor deschise de comunicare.

Austin a iniţiat conversaţia, care a fost prima astfel de convorbire din martie 2023, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior al forţelor aeriene Patrick Ryder.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a declarat că Belousov l-a avertizat pe Austin cu privire la pericolele continuării livrărilor de arme americane către Ucraina.

„A.R. Belousov a subliniat pericolul escaladării în continuare a situaţiei prin continuarea livrărilor de arme americane către forţele armate ucrainene”, se arată în declaraţia ministerului pe Telegram.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington au scăzut la cel mai scăzut nivel de la criza rachetelor cubaneze din 1962, în urma invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici